Systemtekniker IT Nätverk

Om tjänsten

Nu söker Försvarsmakten i Arboga en systemtekniker med inriktning IP-nätverk. I rollen som systemtekniker ansvarar du för att ge 3rd line support av de IP-nätverk som finns i Försvarsmaktens IT-system. Du kommer framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning av olika nätverkslösningar. Exempel på arbetsuppgifter är att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformar. Du kommer också att delta i större projekt vilka kan innebära implementering av nya eller större förändringar av Försvarsmaktens IT-system.

För att lyckas i rollen krävs följande:

 • Minst 3-årig erfarenhet av arbete med drift och underhåll av stora Cisco nätverk
 • Ett CCNP-certifikat eller motsvarande kunskaper
 • Gymnasieutbildning med inriktning IT
 • Svensk medborgarskap
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Kunskaper inom följande är meriterande:

 • NOC arbete
 • Verktyg såsom Splunk, HP NNM eller Cisco Prime Infrastructure
 • Brandväggar såsom Färist, Palo Alto eller Cisco ASA
 • Lastbalanserare
 • Processorienterat arbetssätt, ITIL, eller arbeta utifrån agila principer
 • Högskoleutbildning inom IT

Din personlighet är viktig för oss. Vi ser gärna att du är noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Då Försvarsmakten förfogar över många stora och komplicerade IP-nätverk finns goda möjligheter till att fördjupa sig. Utbildningar av interna och externa arrangörer kommer att erbjudas kunskapshungriga medarbetare för vidare kompentensutveckling. Som arbetsgivare främjar Försvarsmakten en bra balans mellan arbete och fritid. Anställda erbjuds förutom en generös semester, t ex 7 veckor för anställda över 40, även träning på arbetstid. Tre timmar per arbetsvecka kan ägnas åt hälsofrämjande aktiviter.

Om ovanstående låter intressant så tveka inte med att skicka in din ansökan senast 2019-09-01! 

Fackliga representanter
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Martina Fransson (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

-------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 augusti 2019
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan