Underrättelseanalytiker söks till 13. Telekrigbataljonen

Om tjänsten

Underrättelseanalytiker 13.Telekrigbataljonen

Som analytiker ingår du i bataljonens underrättelsesektion. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att bearbeta olika informationstyper samt analysarbete i olika verktyg. Baserat på bearbetnings- och analysarbetet producerar du underrättelserapporter. Arbetet sker självständigt men i nära samarbete med dina kollegor då du ingår i ett team med flera olika specialister. Enheten är under ständig utveckling och du kommer att vara en del i att arbetssätt och metoder utvecklas och förfinas.

Du kommer tidvis att kunna vara beredskapsställd och arbete på obekväma arbetstider förekommer. Inrikes och utrikes tjänsteresor kan förekomma.

Tjänstgöringen kommer att inledas med en omfattande internutbildning där du själv har ett stort ansvar att fylla igen kunskapsluckor genom egen inläsning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av underrättelsearbete inom Försvarsmakten eller annan myndighet inom en mer junior befattning och som vill fortsätta att utvecklas. Har du erfarenhet av internationell tjänstgöring är detta meriterande.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Då arbetet i allt väsentligt utförs med datorstöd (PC) behöver du känna dig bekväm med att arbeta med olika program och applikationer och ha en fallenhet för att lära dig att använda nya.

Krav

· Svensk medborgare

· Tidigare erfarenhet av underrättelsearbete

· Arbetar obehindrat i MS Office

Meriterande

· B-körkort

· Internationell tjänstgöring

· Erfarenhet av telekrig eller signalspaning

· Kunskaper om militära och civila sambandssystem

· Allmänt teknikintresse bortom användargränssnitt

Personliga egenskaper

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. I tjänsten kommer du att hantera en mycket stor mängd skyddsvärd information vilket du behöver vara bekväm med. Det är viktigare för dig att du vet att du har gjort en bra prestation än att andra, utomstående, får veta det. Vi söker dig som har hög integritet och ödmjukhet och som drivs av att hela tiden utvecklas, förstå och förklara. Du ser vad som behöver göras i en ibland diffus miljö och sätter upp höga mål för dig själv och din prestation.

Eftersom det kommer att ta tid att växa in i rollen är det viktigt att du ser det som ett långsiktigt engagemang och där du kan hantera att arbetsteempot ibland är högre och ibland lägre. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Maila dina frågor till förbandet på epostadress ledr-tkbat-s1@mil.se


Anställningen
Anställningen är öppen för alla kategorier, Civ, mil personal.

Du kan komma att erbjudas anställning upp till 8 år med ev förlängning.

Anställningen omfattar även obligatorisk utlandstjänstgöring vid tillfälle.

Fackliga representanter

OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson
SACO-F Carl-Johan Pettersson
SEKO-F Erik Todic
OFR/S Inge Bäcklin

samtliga nås via tfn växel: 0171-15 70 00

Övrigt

· Anställningen en tillsvidareanställning

· Arbetsort Enköping

· Tillträde efter överenskommelse

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester under två dagar

För att din ansökan skall behandlas skall följande unde underlag bifogas;

· CV
· Personligt brev
· Välliknande foto
· Referenser (minst 2)
· Gymnasiebetyg
· Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser
· Kopia av körkort

Som sökande till denna tjänst är du långsiktigt inställd på tjänstgöring vid 13. Telekrigbataljonen.

Sista dag för ansökan 2019-09-06

 

 

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 augusti 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan