Handläggare

Om tjänsten

Försvarsmakten söker handläggare för Utbytesenheter.

Har du några års erfarenhet av tekniska beredningar? Har du erfarenhet av planering inom logistik? Då kan du vara den handläggare vi söker! 

Om tjänsten

Hos FMLOG får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer arbeta vid FMLOG Försörjning som anskaffar, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering, transport och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Avdelningen Kundsupport & UE-planering består av 16st medarbetare alla placerade i Arboga. Kundsupport stödjer kunder och andra som behöver information om främst reservmateriel samt genomför försäljning av reservdelar till externa kunder och direktupphandling för Försvarsmakten inom vissa inköpsgrupper. Man stödjer även med försörjning till utlandsstyrkan. UE-planering är ett Centralt planeringsstöd för UE inom Fpl39, Ledning, Marin, Mark och strömförsörjning.

Som handläggare arbetar du med varierande frågor för att skapa en effektiv försörjning av utbytesenheter till främst Försvarsmakten och FMV. Tekniska beredningar, behovsplanering samt kontinuerliga kund- och leverantörskontakter är dagliga arbetsuppgifter.

Arbetet sker till stor del i systemet PRIO (SAP), FENIX och UE/F.
Du deltar i möten med kunder och leverantörer vilket innebär att resor förekommer i tjänsten.

Våra förväntningar på dig

Du har erfarenhet av tekniska beredningar samt av att arbeta i projekt. Vi vill att du har erfarenhet av planering vad avser logistik. Vidare har du kunskaper i att förstå och ta till dig teknisk dokumentation samt goda kunskaper att dokumentera. Vi ser gärna att du har kunskaper och förståelse för verksamhet inom Försvarsmakten samt FMV.

Du har en slutförd gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning. Alternativt annan utbildning kompletterat med erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift samt har goda Officekunskaper, gärna även kunskaper i affärssystemet SAP och UEF. Har du kunskaper inom Integrated Logistic Support (ILS) så ses det som en merit. Du har som lägst B-körkort.

 Kvalifikationer

 • Du har en slutförd gymnasieutbildning, gärna med teknisk/kemisk inriktning, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Arbetat med frågor inom logistik och behovsplanering.
 • Erfarenhet PRIO/SAP
 • Erfarenhet FENIX, UE/F

 Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara självgående samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

 Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse  
Tjänsten är placerad i Arboga och avser en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter

OFR/S, Håkan Antonsson
SACO, Pernilla Kjellgren
SEKO Försvar, Kurt Ragnarsson

Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0505-451000

Du söker tjänsten via ReachMee genom att skicka in din ansökan med CV samt personligt brev.

Vid frågor ber vi dig kontakta Victoria Hellkvist på telefon 073-3050287.

Sista ansökningsdag är 2019-09-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 augusti 2019
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan