K 3 Söker stabsofficerare till Irak04

Om tjänsten

K 3 söker officerare till Irak 04

 

Det svenska bidraget, Swecon-Irak 04 utgörs av en styrka om ca 70 personer med uppgift att utbilda det irakiska försvaret i syfte att bidra till dess förmåga att stå emot den militanta islamistgruppen IS framryckning. Styrkan skall, om behov uppstår tillfälligt förstärkas.

 

Den militära multinationella insatsen som genomförs i Irak och Syrien verkar under en koalition som leds genom USA:s centralkommando i Tampa, Florida. Koalitionens militära plan för Irak syftar initialt till att hindra IS framryckningar genom att bland annat utbilda och träna dess försvarsstyrkor.

 

Det svenska bidraget till koalitionen mot IS verkar i huvudsak i Taji i centrala Irak och har rådgivning och utbildning av de irakiska försvarstyrkorna som huvuduppgift.

 

I Swecon-Irak 04 ingår även att bemanna befattningar i högre chefs stab i Kuwait och Baghdad. Stabsbefattningarna är nivå OF 3, major.

 

Kvalifikationer

 • Officer, lägst kapten.
 • Goda kunskaper i det engelska språket, i såväl tal som skrift.
 • Uppfyller fysisk förmåga motsvarande FM FysS nivå 2.
 • Godkänd vid K 3 säkerhetsprövning.
 • Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats.

Meriterande

 • Tidigare utlandserfarenhet
 • Erfarenhet från stabsarbete.
 • Utbildad på pistol 88

 

Personliga egenskaper

Du ska ha en förmåga att kunna arbeta noggrant och välstrukturerat då du kommer hantera flera saker samtidigt, ibland under intensiva perioder. Du ska även ha en god social kompetens och ha en mycket god samarbetsförmåga.

 

Anställning

Tillträde av tjänst efter överenskommelse.

Insatsperiod: juli 2020 till januari 2021.
Befattningslön: Lön enligt FM-avtal

Nivå: OF-2/3

Enhet: Swecon-Irak 04

Geografiskt läge: Karlsborg/Livgardet/Irak

 

Planering och insatsutbildning vid K 3 påbörjas hösten 2019 för kontinuerligt anställd personal. Beroende på vilken utbildningsnivå och erfarenhet som sökande har sedan tidigare kommer insatsutbildning anpassas individuell.

 Obligatorisk utbildning sker v.11—v.14 år 2020. Övrig utb. e.s.o.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Björn Aaby-Ericsson, K 3

Telefon: 0505-451221
Mobil:    0730-522436

e-post:   bjorn.aaby-ericsson@mil.se

 

 

Facklig representant

OFR/O Eva Härnqvist 0505- 45 10 00

 

Välkommen med din intresseanmälan senast 2019-09-26.

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 augusti 2019
 • Plats: Bagdad, Irak
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan