KOMMUNIKATIONSCHEF VID FJÄRDE SJÖSTRIDSFLOTTILJEN

Om tjänsten

Om tjänsten

Kommunikationschefen är den som samordnar förbandets kommunikationstjänst lokalt och regionalt. Du arbetar med myndighetsinformation, marknadskommunikation, varumärkesvård, regionalt rekryteringsstöd samt ledningsstöd till chefen för Fjärde sjöstridsflottiljen.

Som kommunikationschef ansvarar du för förbandets kommunikationsarbete, internt och externt. Du kommer att arbeta med att ta fram kommunikationsplaner till stöd för våra övergripande mål och uppdrag, producera talepunkter, texter och bilder samt presshantering. Du ska självständigt planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser internt och externt utifrån Försvarsmaktens styrande dokument.

Befattningen kräver noggrannhet, ett högt säkerhetstänkande, förtänksamhet, god samarbets- och initiativförmåga samt flexibilitet att anpassa dig till nya situationer.

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden och som är utmanande såväl fysiskt som psykiskt. Genom att tillsammans träna för och genomföra skarpa uppgifter uppnår man en stark gemenskap. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid. Försvarsmakten är en av Sveriges största arbetsgivare och du har många möjligheter att utvecklas inom organisationen.

 

Kvalifikationer

 • Kommunikationsutbildning eller arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet.
 • God förmåga att anpassa texter till olika kanaler och målgrupper.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Godkända fysiska samt medicinska tester (genomförs vid förbandet).
 • Svensk medborgare
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om och förståelse för offentlighetsprincipen såväl som andra lagar som reglerar myndighetens arbete.
 • Vana av digitala informationskanaler
 • Har goda IT kunskaper och kan hantera publiceringsverktyg.
 • Fullgjord värnplikt, Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller Grundläggande Soldatutbildning (GSU) eller annan svensk militär utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
 • Tidigare tjänstgöring i annan myndighet och kunskap om politiskt styrda organisationer.
 • Kunskap om produktion av still- och rörligbild till webb och andra kanaler.

 

Personliga egenskaper

Du har lätt för att identifiera kommunikationsbehov och tycker om att visas ute i de miljöer där våra krigsförband verkar, exempelvis i samband med militära övningar.

Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Berga

Lön: Individuell lönesättning


Upplysningar om tjänsten lämnas av: 

Malin Holmvall tel: 010-823 8362, e-post: malin.holmvall@mil.se eller Rebecca Landberg tel: 0708157544 e-post: rebecca.landberg@mil.se

Fackliga representanter 
SACO                                                       Jörgen Segrell                 072-188 82 75

Förvarsförbundet                                 Björn Engren                   010-823 8392

Kustflottan officersförening               Mikael Pihl                      070-876 49 57


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 augusti 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen – 4.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan