Projektledare till HR Centrum

Om tjänsten

Vårt erbjudande
En spännande och händelserik befattning i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Möjlighet att möta många människor i hela organisationen och att vara med och påverka Försvarsmaktens marknadsföring.

Om förbandet
På Försvarsmakten HR Centrum finns Relation & Kommunikation, med uppgift att utveckla riktad personlig kommunikation i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare. Avdelningens arbete bidrar till att stärka hela ”kundupplevelsen”.

Specialistenheten på Försvarsmaktens HR Centrum, där avdelningen är organiserad, är en enhet med cirka 90 medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Gemensamt för alla avdelningar är att de arbetar med att ge stöd till Försvarsmaktens chefer i deras arbetsgivarroll. HR Centrum ligger på Gärdet i Stockholm.

Avdelningen
Relation & Kommunikation består av ca 30 medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter med såväl civil som militär kompetens. Avdelningen spelar en viktig roll i Försvarsmaktens personalförsörjning på både kort och lång sikt. Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda där medarbetare ständigt utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter           
Som Projektledare personligt möte kommer du att arbeta med att stödja Försvarsmaktens organisationsenheter med marknadsföring med fokus på det fysiska och personliga mötet.

Du kommer att ha en stödjande och utbildande roll inom området personliga mötet. I nära samarbete med central eventansvarig driver du arbetet med att ta fram riktlinjer för hur personliga möten med den externa målgruppen ska se ut.

Du stödjer förband och andra intressenter inom eventrelaterade frågor och ärenden.

Dina dagar kommer att bestå av möten och att hålla utbildningar för personal ute i verksamheten.

Utöver den utbildande och nätverkande delen av arbetet kommer du att sammanställa och dokumentera erfarenheter samt sätta mål för det personliga mötet i Försvarsmakten. Du sätter årliga projektplaner för det personliga mötet och utvärderar effekt löpande.

Du samverkar med hela Försvarsmakten rekryteringsnätverk samt övriga på avdelningen.  I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar och håller en enhetlig ton.
Du spelar en stor roll i arbetet att skapa den bästa kundupplevelsen för målgruppen.  

Kvalifikationer
Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation.
Projektledarerfarenhet – minst ett år
Mycket goda kunskaper i svenska språket – vad gäller skrift och tal
Grundläggande kunskaper i Microsoft Office

Meriterande
Erfarenhet från Försvarsmakten och god kännedom om organisationens personalförsörjningssystem
Erfarenhet av relationsskapande kommunikation och CRM/lojalitetsprogram/kundklubbar
Erfarenhet av eventmarknadsföring

Personliga egenskaper
För framgång och trivsel på denna befattning behöver du vara en strukturerad, prestigelös person med känsla för service. Du tar såväl initiativ som ett stort eget ansvar samtidigt som du framgångsrikt samverkar och samarbetar med andra. Du är effektiv i din kommunikation och har mycket god förmåga att bygga relationer och att nätverka.

Vidare brinner du för marknadskommunikation och det fysiska mötet med människor samt är en person som strävar efter att hela tiden förbättra ditt och organisationens arbete inom området. Du stimuleras av att arbeta mot och nå mål samt av att skapa värde för målgruppen.

Det är av yttersta vikt att det stora antalet resdagar, som befattningen medför, är förenligt med ditt privatliv.

Stor vikt kommer, i rekryteringen, att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor kontakta:
Rekryterande chef Anna Swahn – 072-350 79 88 - alternativ marknadskommunikatör Daniela Kramer – 073-338 62 66

Övrigt
Civil befattningen som avser heltid - en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetstid är dagar, kvällar och helger och medför inrikes resor – ca 100 dagar per år.

Fackliga representanter: SEKO – Lise-Lotte Larsson, SACO – Camilla Robertsson, OFR/S – Pia Almström, OFR/O Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 15 september 2019. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framgår på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 augusti 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan