HR-administratör

Om tjänsten

HR-avdelningen är en del av regementsstaben och stödjer regementschefen inom HR-frågor. På HR-avdelningen arbetar ca 10 personer, både civila och yrkesofficerare. Samtliga på HR-avdelningen har individuella arbetsområden, men verkar över flera verksamhetsområden i ett nära samarbete med övriga i regementsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-administratör kommer du självständigt att arbeta med handläggning av personalärenden. Du kommer att bl.a. att stödja HR-avdelningen med protokollskrivning, olika former av intyg, arkivtjänst, rapporter, ärendeuppföljning och administrera HR-avdelningens sida på intranätet. Du kommer att vara administrativ support till kollegor och chefer i verksamheten. Du kommer också att arbeta som administrativt stöd till rekrythandläggaren som arbetar med värnpliktiga.

I den här tjänsten kommer du att krigsplaceras och erhålla militär utbildning, som ex.vis. vapenutbildning. Du kommer att ingå i ett krigsförband och kommer att delta i deras övningsverksamhet.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial administrativ utbildning (gärna inom HR) alt annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Några års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem (MS Office)
 • Erfarenhet av arbete i en statlig myndighet

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som HR-administratör är du en person som kan ta egna initiativ och har god förmåga att arbeta självständigt. Du är en person med mycket god administrativ förmåga. Du tycker om att ta ansvar och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du har en hög känsla för service.

Då detta är en civil befattning i ett krigsförband, ställer vi samma fysiska krav på dig som övriga anställda vid krigsförbandet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning. Resor i tjänsten kan förekomma. Befattningen är placerad på HR-avdelningen i regementsstaben på Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Elin Swärd tfn 072-387 9258.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter 

 • SACO Ulf Granlöf
 • OFR/S Peter Danielsson
 • OFR/O Jörgen Eliasson

Samtliga nås via växeln 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 augusti 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan