Chef för flygunderhållssektionen på Helikopterflottiljen/A4

Om tjänsten

Chef för flygunderhållssektionen på Helikopterflottiljen/A4

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga och är du en person som kan hantera  snabba svängningar, utmaningar och att lösa problem? Då är du den vi söker. Helikopterflottiljen är ett förband som är under utveckling och du blir en nyckelperson för förbandets  flygunderhållsfunktion. Tillsammans skapar vi förmåga att att genomföra insatser inom och utanför Sverige

Om befattningen

Chefen för flygunderhållssektionen (C FuhS) är placerad på A4 i flottiljstaben  och leder Helikopterflottiljens flygunderhålls och publikationsfunktion. C FuhS arbetsleder resursledarna och samordnar planeringen av helikopterflottan och flygsäkerhetsmaterielen mot helikopteflottiljens A5 funktion, Skvadronsstaberna och flygstabens teknik och vidmakthållandeavdelning. C FuhS arbetsleder också Helikopterflottiljens publikationshandläggare.

 

Kvalifikationer

OF2/3
Lämplig flygunderhållsutbildning

 

Meriterande

Erfarenhet av försvarsmaktens helikoptersystem
Tjänstgöring i militär stab
Stabserfarenhet av flygunderhållstjänst

 

Personliga egenskaper

Hög personlig mognad då tjänsten ställer stora krav på omdöme och integritet
God förmåga att arbeta i grupp och leda personal

 

Upplysningar om tjänsten

Lämnas av C A4, Mj Ulrik Persson, 013-28 30 00

 

Övrigt

Tillsvidareplacerad i Linköping.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Information om rekryterande förband finns i ReachMee.

 

Fackliga företrädare

FRO/O, Mats Häggström 013-28 30 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-30

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 augusti 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan