HR-generalist arbetsmiljö till Ledningsregementet

Om tjänsten

Är du en arbetsmiljöhandläggare med erfarenhet av att arbeta konsultativt inom arbetsmiljö? Då är Du kanske vår nästa kollega här på Ledningsregementets (LedR) HR-avdelning. Vi söker en HR-generalist som ska stödja förbandets chefer i det operativa arbetsmiljöarbetet och du kommer att ingå i HR-avdelning som är organiserad i förbandets stab.

Det strategiska arbetsmiljöarbetet inom Förvarsmakten är organiserat på Högkvartersnivå. På förbandsnivå genomförs det operativa arbetsmiljöarbetet, centrala styrningarna bryts ned och anpassas efter lokala förutsättningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du samordnar och lägger upp det lokala systematiska arbetsmiljöarbetet, stödjer chefer i att utreda och följa upp arbetsmiljörisker. Du följer upp förbandets systematiska arbetsmiljöarbete, genomför utbildningar samt utformar underlag för lokala styrdokument inom LedR. Du rapporterar och följer upp avvikelser i FM avvikelsesystem PRIO Avvikelse. Du är kontaktperson för Arbetsmiljökommittén, Företagshälsovården och förbandets hälsofrämjande arbete. Du stödjer chefer och förband i arbetet med medarbetarenkät FM VIND. Även andra områden inom HR-området kommer att kunna ingå i din roll, då vi ser att frågor som värdegrund, medarbetarskap och ledarskap har en nära koppling till arbetsmiljöarbetet och skapandet av goda arbetsvillkor som främjar, att vilja stanna och utvecklas i vår organisation. 

Kvalifikationer

 • Du har en relevant högskoleutbildning, gärna inom HR, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du har minst 1 års erfarenhet av operativt arbete med arbetsmiljö- och hälsofrågor.
 • Erfarenhet av att implementera systematiskt arbetssätt för områdena arbetsmiljö, mångfald och likabehandling.
 • Goda kunskaper om lagstiftning relevant för området arbetsmiljö, hälsa, diskriminering och arbetsrätt.
 • Du har goda kunskaper i Excel och kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Meriterande

 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
 • Erfarenhet av SAP, Business Client.
 • Du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete i stor organisation, erfarenhet av genomförande och uppföljning av arbetsmiljöinsatser.
 • Du har erfarenhet från samverkan med skyddsorganisation.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en lagspelare och som tycker om samarbete och att bygga relationer. Du tar egna initiativ till förändring och utveckling och det är viktigt att du kan skapa ett engagemang och intresse för dina områden. Du är kommunikativ och har lätt att anpassa ditt sätt att presentera, engagera och övertyga till olika målgrupper. Du har en pedagogisk förmåga och du känner dig trygg med att hålla utbildningar och presentationer när det behövs. Du är också drivande, ansvarstagande och prestigelös.  

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering i Enköping. Tjänsten omfattar heltid (40tim/vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förkomma. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Carina Jansson, HR-generalist, 0171-15 70 28
Linda Göthberg, HR-generalist, 0171-15 70 08

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Erik Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22
 
Tillträde: Enligt överenskommelse.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 augusti 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan