Handläggare ledningssystem

Om tjänsten

Produktionsledningen vid Högkvarteret leder Försvarsmaktens förband, skolor och centra samt ansvarar för beredskapshållning av krigsförband.
Resursproduktionsenhetens Ledningssystemavdelning vid Produktionsledningen (PROPD RPE Ledsyst) har ansvar för produktion av Försvarsmaktens gemensamma IT- och ledningsstödsystem. Inom avdelningen finns bl.a. kompetens inom områdena design, IT-säkerhet, sensorsystem, signalskyddsystem, radiosystem, taktiska datalänkar, geografisk informationstjänst och system PRIO.

Avdelningen ansvarar för anskaffning och vidmakthållande av IT- och ledningsstödsystem till huvuddelen av Försvarsmaktens krigsförand och organisationsenheter.
Arbetet sker i nära samarbete med LEDS CIO, MUST, FMV och LedR/TVK Ledsyst.

PROD RPE Ledsyst söker en handläggare för stöd till avdelningsledningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De övergripande uppgifterna för befattningen är att leda eller delta i allmänt stabsarbete samt att under C PROD RPE Ledsyst vara sammanhållande för avdelningens arbete med Försvarsmaktens långsiktiga planering (FMP) och förbands- och materielproduktion. I befattningen ingår även att vara sammanhållande för de anläggnings- och infrastukturobjekt som avdelningen ansvarar för.

Inom ramen för allmänt stabsarbete ingår uppgifter till stöd för avdelningens stabschef såsom lottning av ärenden, arbetstidsplanering och ekonomiuppföljning.

Kvalifikationer
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• God förmåga att självständigt leda arbete.
• Mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.

Meriterande
• Erfarenhet av arbete vid central eller regional stab alternativt FMV.
• Erfarenhet av materielproduktion.
• Erfarenhet av verksamhetsplanering på förbandsnivå med inriktning materielunderhåll och logistik.
• God insikt i ledningsförbandens verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är noggrann, drivande och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga arbetstoppar. Du har hög förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och kan hantera såväl rutinmässigt arbete som uppkomna uppgifter med korta svarstider. Din personliga läggning är social och kommunikativ.

Övrigt
Arbetsplatsen är belägen på Gärdet i Stockholm.
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Förfrågningar angående befattningen kan göras till:
Stabschef PROD RPE Ledsyst, övlt Christer Sandholm, på telefon 08-788 75 00 (vxl).

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Arne Nilsson (OFR/O)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00 (vxl).


Välkommen med din ansökan senast 2019-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 augusti 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan