3.Helikopterskvadron söker Teknisk bokförare

Om tjänsten

Teknisk bokförare, Flygsystemsektionen FSS

Välkommen till en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner, Tredje Helikopterskvadron. Skvadronen verkar inom den sjöoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst våra sjögående enheter men även stödja civila myndigheter med bland annat brandbekämpning. Vi letar nu efter dig som vill vara med och utveckla skvadronen som krigsförband.

Skvadronen är organiserad i en stab, två helikopterdivisioner och tre underhållskompanier. De flygsystem som brukas vid skvadronen är den lätta helikoptern Hkp 15 och den medeltunga Hkp 14.

Flygsystemsektionen rekryterar nu en Teknisk Bokförare. Sektionen som organisatoriskt tillhör skvadronen är en del av flygoperatörens tekniska organisation som funktionsleds av central teknisk chef. Den tekniska organisationen avsvarar för Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL) som motsvaras av det civila, Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO). Sektionen är direkt underställd Stabschefen och funktionsleds av teknisk chef materielsystem. Sektionen är en viktig del i att helheten på skvadronen håller ihop och där du kan bidra med dina erfarenheter.

 

Arbetsuppgifter
- Ansvarar för att dokumentationsstatus och underhållsplanering för aktuella flyg- och materielsystem följer fastställda procedurer och rutiner.
- Inmatning och uppdatering av underhållsdata i förekommande driftstödssystem
- Stödja vid expediering av driftstörningsanmälan
- Sammanställning av underhållsdata
- Genomföra rättningstjänst och stödja vid registervård

Kvalifikationer
- Gymnasieexamen
- B-körkort

Meriterande
- Dokumenterad erfarenhet och kunskap om flygmaterieltjänst
- Erfarenhet och kunskap om materielplanering och arkivhållning
- Flygteknisk eller logistisk utbildning
- Behörig Fenix-användare.
- Familiseringskurs på HKP 15 alternativt utbildningar inom Flygsäkerhetsmateriel.

Personliga egenskaper
Du ska vara en strukturerar person för att kunna arbeta med inmatning, arkivering och rättning av handlingar. Du ska också vara kvalitetsmedveten då arbetet är en del av det totala flygsäkerhetsarbetet i Försvarsmakten. Vi ser gärna att du är serviceinriktad med samarbetsförmåga då arbetet innebär att vara i kontakt med flera olika aktörer. Då arbetet är av löpande karaktär måste du vara initiativtagande och självgående i arbetet. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Ronneby, tjänsteresor förekommer. Tjänsten är civil.
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 20 september 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Sektionschef Fredrik Ingvarsson 0457-472240

Fackliga representanter:
OFR/O 3.Helikopterskvadron, Hans Lundgren
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 augusti 2019
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan