Operatör säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

134. Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärden som exempelvis; information, personal eller verksamhet. Vi söker nu personal som efter uttagningstester och utbildning kommer jobba som operatör inom säkerhetsunderrättelsetjänst.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet hos oss kommer ditt huvudsakliga arbetsområde vara informationsinhämtning från ett vitt spektrum av källor i varierande miljöer, nationelllt såväl som internationellt. Du kommer lösa dina uppgifter tillsammans med kolleger i  tillfälligt sammansatta grupper eller enskilt. Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer stora krav på god självkännedom och psykisk uthållighet. Du är social och har lätt för att smälta in i olika miljöer utan att dra uppmärksamhet till dig. Du strävar inte efter rampljuset eller offentlig erkännade utan nöjer dig med vetskapen om att du bidragt med en viktig pusselbit i ett större sammanhang. Förbandet har hög insatsberedskap, vilket innebär perioder av bortavaro från hemmet. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varför vi ställer stora krav på omdöme, integritet, noggrannhet och objektivitet. Tjänsten är öppen för alla att söka, dock med kravet genomförd GU/GMU.

Vi uppmuntrar särskilt kvinnor att söka. 

 

Krav för tjänsten

- Genomförd värnplikt eller GMU/motsvarande och godkänd för internationell tjänstgöring

- Simkunnig

- Körkort B

- Synkrav lägst 0,1 utan korrektion och 0,8 med korrektion på varje öga

- Fullgod hörsel

- Godkänd läkarundersökning för utlandstjänstgöring (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

- Fyskrav: Försvarsmaktens fysiska standard nivå C, Cooperstest på 15 minuter

 

Meriterande

- Genomförda kurser vid FMUndSäkC eller motsvarande 

- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

- Språk (utöver svenska och engelska)

- Flera körkortsbehörigheter

- God allmän teknisk förståelse

 

Ansökan

Din ansökan skall innehålla:

  • Kontaktuppgifter, inklusive både hem- och e-postadress
  • Personligt brev med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden
  • CV med foto och referenser 
Ansökan skickas med brev till följande adress:

Livgardet

Op Säk

196 85 Kungsängen 

 

Rekryteringsprocess och anställningstidpunkt

Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delsteg. Efter initialt urval kommer aktuella personer kallas till lämplighetstester, intervjuer och läkarundersökning. Uttagningstesterna kommer genomföras första kvartalet 2020. Start för förbandets grundkurs sker under augusti 2020.

Tjänstgöringsort är Kungsängen

Frågor besvaras av Personalchefen 134.FSkv: 0708-98 03 85 (mån-fre 08:00-15:00)

Välkommen med din ansökan senast: 2019-10-28.

 

Sökord: underrättelsetjänst, säkerhetstjänst, inhämtning, stockholm, upplands-bro, kungsängen, livgardet, spaning, säkerhetsunderrättelsetjänst, kvinnor, tjejer

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 september 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-10-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan