Försvarsmakten söker programmerare!

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i Sverige.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med programmering för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion.
Kvalifikationer
Akademisk utbildning med en relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. Goda kunskaper och färdigheter med operativsystemnära programmering (C/C++, assembler) i Windows och Unix/Linux miljöer. Du har också erfarenhet och kompetens av andra programmeringsspråk på högre nivåer. Goda språkkunskaper för både tal och skrift i svenska och engelska.
Meriterande
Erfarenhet eller arbete med försvarsmaktens IT-system. Ytterligare språkkunskaper
Personliga egenskaper
Vi söker en person som är mogen, stabil och självgående i sin yrkesroll. Du är en flexibel person som tycker om att vistas i en föränderlig miljö med högt tempo där arbetsuppgifterna kan ha flera olika tidsfokus. Du ska kunna växla mellan både självständigt arbete och arbete tillsammans med andra. Vi ser även att är du säkerhetsmedveten och lojal i ditt arbete.
Övrigt
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbetsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester. För frågor om anställningsvillkor är du välkommen att kontakta Catharina Rosmark, 019-39 3500.Vill du veta mer om tjänsten mejla dina frågor till cyberintresse@mil.se.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 558813


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 augusti 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan