Logistikofficer - Militärhögskolan Halmstad, Försvarsmakten - Handläggarjobb i Halmstad

Om tjänsten

Militärhögskolan Halmstad söker Logistikofficer med placering vid Stabsenheten på MHS H, befattningen är en OR-befattning, med placering tillsvidare. Militärhögskolan Halmstads Stabsenhet är en liten enhet bestående av funktionerna J1-9. I dessa funktioner finns många singelkompetenser som verkar i många olika roller och verksamhetsområden. Detta innebär att befattningen kan komma att kräva arbete inom flera olika roller, funktioner och projekt inom såväl MHS H stabsenhet som hela Militärhögskolan Halmstads verksamhet. Som logistikofficer blir du en del av stabens logistikfunktion och kommer att arbetsledas av logistikchefen vid MHS Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar
Arbeta med logistik på förbandsnivå, och ingå i ett team tillsammans med MHS H Logistikchef, logistikassistent, materielhandläggare och skolans vaktmästare.

Delta i genomförandet av produktionsplanering för det lokala materielunderhållet i samverkan med Logistikchef och övriga aktörer vid förbandet.

Övergripande inventeringsansvar vid förbandet. Du kommer att inneha rollen som inventeringsförrättare vid MHS H och vara den som tar fram styrningar för inventering i verksamheten. Du kommer att avrapportera detta till förbandets logistikchef. Du kommer även att ha ansvar för MHS H IT-materiel, med uppgift att tillsammans med andra, upprätthålla förbandets krav på hantering och inventering av IT- materiel.

Ansvara för MHS H långsiktiga ammunitionsplanering och, tillsammans med andra, ta fram underlag för förbandets långsiktiga ammunitionsbeställningar. Du kommer att ha ansvar för viss dokumentation och återrapportering inom området logistik och teknisk tjänst. 

Delta i verksamhetssäkerhetsarbetet vid MHS H samt att ha ett visst deltagande i MHS H/UtbE övningsverksamhet och då främst kopplat till logistikstöd.

Formella krav på utbildning och erfarenhet

 • Yrkesofficer i försvarsmakten, utbildning genomförd mot lägst nivå OF 1 alt. OR 7
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring som kvartermästare eller motsvarande i FM
 • Erfarenhet av att arbeta i FM systemstöd PRIO
 • Viss erfarenhet inom FM logistikområde
 • Viss kännedom om PRIO Logistik

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har mycket god samarbetsförmåga, är stresstålig, noggrann och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att framträda inför grupp, ett gott ordningssinne samt en vilja att lära och utvecklas. Som person är du social och serviceinriktad då arbetet innebär att du samverkar dagligen med bland annat befäl/lärare, elever och andra intressenter inom garnisonen, övriga organisationsenheter inom FM samt Högkvarteret. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Övrigt
Befattningen innebär anställning tillsvidare i befattning som logistikofficer vid stabsenheten, MHS H, med tjänstegraden Fanjunkare (OR 7). När en officer (OF) söker en specialistofficersbefattning, är villkoret att den sökande accepterar utnämning till rätt OR-nivå.

Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast. Arbetsplatsen är lokaliserad till Militärhögskolans lokaler på Flottiljområdet i Halmstad. Anställningen kräver svenskt medborgarskap och genomförd säkerhetsprövning.

Arbetet medför krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MHS H verkar för ökad mångfald och jämställdhet, därför tillämpar MHS H positiv särbehandling.

Upplysningar om befattningen
Logistikchef, Fv Håkan Björck, tel. 0706-75 01 86 alternativt HR-Chef, Gabriela Eriksson

Fackliga företrädare:
OFR/O Johan Douglas
SACO, Mattias Johansson
OFR/S, Roland Kramer

Samtliga nås via växeln, tel. 035-266 20 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 augusti 2019
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Halmstad – MHS H
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan