Driftstyrningsingenjör

Om tjänsten

Marinbasen söker Driftstyrningsingenjör för Större Fartyg inom områdena Maskin/Elektro.

Sökande enhet: Driftstyrningskompaniet.
- Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av fartyg och båtar
- Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll av marinens större fartyg. Då är detta en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med viktiga arbetsuppgifter för att bidra till att förse yngre kollegor med bibehållet sjövärdig materiel, samt göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på marinens stödfartyg, främst gällande maskin- och elektro-installationer.

Du bereder underhållsbehov i dialog med förbanden samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt t.ex. FMV produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer
• Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning
• För att bli framgångsrik i rollen har du en flerårig erfarenhet av drift och underhåll av fartyg/ båtar.
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska.
• Svensk medborgare
• Acceptans att delta i internationell tjänstgöring
• Körkort B

Meriterande
• Kunskap kring tekniskt nyttjande av skeppsmateriel och då gärna ombord större fartyg, samt kunskap om skeppstekniska system.
• Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna.
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO.
• Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
• God datorvana

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Rekryterande chef Per Stening 070-557 47 86 per.stening@mil.se

Fackliga representanter
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-1828047
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse.
Befattningsnivå: OR6/7

Välkommen med din ansökan med bifogat CV, personligt brev och referenser senast 2019-10-06.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 augusti 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan