Säkerhetshandläggare till FMTS

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete och söker en tjänst där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då kan det här vara tjänsten för dig.

Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad (FMTS) står inför en spännande utmaning då vi via en verksamhetsövergång har expanderat med ca 1000 medarbetare. För att kunna hantera detta behöver vi rekrytera en säkerhetshandläggare. Säkerhetsavdelningen har till uppgift att hantera säkerhetsintressen som rör myndighetsledningen och förbandet FMTS. Uppgiften löses genom att aktivt förebygga och motverka säkerhetshotande verksamhet eller hantera uppkomna händelser genom främst säkerhetsskyddsåtgärder.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att genomföra säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner, fysisk säkerhet, utreda säkerhetsärenden, genomföra regelbundna internkontroller med åtgärdsplaner och genomföra säkerhetsutbildning för personal inom FMTS.

Genomföra säkerhetsrapporteringar och rapportering av skydds- och säkerhetshotande verksamhet.

Utöver det kommer du fortlöpande utarbeta och överse FMTS interna instruktioner och rutiner för säkerhetstjänstens bedrivande samt delta i övningsplanering.

KVALIFIKATIONER

 • Eftergymnasial utbildning
 • Utbildning inom säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av administration och handläggning
 • Van användare av Office-paketet
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B körkort

MERITERANDE

 • Erfarenhet av myndighetsarbete och stabsarbete
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst eller av liknande arbete
 • Erfarenhet av säkerhetskyddad upphandling (SUA)
 • Kunskap om Försvarsmaktens säkerhetsskyddskrav vad avser fysisk säkerhet
 • Kunskaper i ISUS

PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Du är en person med stor noggrannhet och stort säkerhetsmedvetande. Servicekänsla och samarbetsförmåga är också något du besitter, då befattningen innebär många kontakter. Då delar av arbetet bedrivs enskilt måste du kunna arbeta under stort eget ansvar. Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och är driftig och självgående.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN

Detta är en civil tillsvidareanställning med placeringsort Halmstad som inleds med 6 månaders provanställning.

Då förbandet har verksamheter på 23 orter över hela Sverige innebär tjänsten stundtals flertal tjänsteresor per månad.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Ingemar Andreasson, Tf Säkerhetschef: 070-5844103

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Jörgen Jansson

OFR-O: Gabriel Bris

ÖVRIGT

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du söker och är lämplig för denna befattning.

Vi planerar att genomföra intervjuer under vecka 39.

Varmt välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 augusti 2019
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan