Kommunikationschef till Skaraborgs flygflottilj, F7

Om tjänsten


I rollen som kommunikationschef vid Skaraborgs flygflottilj ansvarar du för att utveckla förbandets kommunikativa förmåga både internt och externt samt analyserar, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikationschef stödjer du chefer i kommunikationsfrågor och arbeta både operativt och strategiskt med kommunikationsinsatser.

Du ansvarar för interna och externa kommunikationsinsatser, omvärldsbevakning, textförfattande, fotografering samt arbete med sociala medier och digitala kanaler.

I uppdraget ingår även att ansvara för kriskommunikation.

Befattningen som kommunikationschef på krigsförbandet innebär att du är med på större övningar där du ansvarar för press- och informationstjänst. Kväll- och helgtjänstgöring förekommer.

Som anställd i Försvarsmakten ska du uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard, därför ingår även fysisk träning som en av dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
• Du har universitets- eller högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig.
• Goda kunskaper och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• B-körkort.

Meriterande
• Du har goda kunskaper av arbete med Adobe Photoshop CC, Bridge CC, Premiere Pro CC samt Adobe InDesign CC.
• Du är van användare av sociala medier och webb.
• Du är van vid proaktivt mediaarbete och har erfarenhet av att arbeta i nätverk med andra aktörer.
• Du har erfarenhet från militärt arbete, exempelvis PAO-utbildning, genomförd GMU eller värnplikt, officersutbildning eller tjänstgöring som GSS.
• Du har erfarenhet av kriskommunikation.
• Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du drivande, initiativtagande, organiserad och strukturerad i ditt arbete. För att trivas i rollen är du social och har lätt för att samarbeta. Då det tidvis är hög arbetsbelastning med korta tidsförhållanden krävs att du är flexibel och stresstålig.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund  och synen på allas lika värde.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde snarast möjligt eller enligt ök.
Arbetsort: Såtenäs.
Individuell lön tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till

Kommunikationschef John Lidman, tfn 0510 – 47 71 40.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400,
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08,
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63,      
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som kommunikationschef ingår du i Flottiljstödsavdelningen som är en del av Flottiljstaben.  Flottiljstödsavdelningen består av tio medarbetare varav fyra arbetar med kommunikation och besök. 

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 65 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 augusti 2019
  • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan