Driven och tålmodig stabshandläggare till Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

Är du en strukturerad och motiverad person med intresse för dokumenthantering och förvaltning? Du drivs av att hjälpa organisationen och medarbetarna att göra rätt genom att förvalta och utveckla dokumentation av interna rutiner och regelverk. God samarbets- och analytisk förmåga tillhör dina främsta egenskaper och du vill gärna kommunicera och förklara för andra. Då har vi tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter

Staben på Militärhögskolan Karlberg har som uppgift att stödja förbandschefen med beslutsunderlag. Detta görs inom olika sektioner, såsom HR, ekonomi, logistik och utbildning. Tjänsten som stabshandläggare inriktas främst mot att stödja chefer vid utarbetande av rutiner samt förvalta och utveckla dokumentation av de interna rutiner och regelverk som redan finns. Du kommer också att vara den som leder mindre projekt inom förbandet vad gäller förvaltningsfrågor och delta i stabens utvecklingsarbete. Vi ser även att du på sikt utvecklas till att kunna stödja chefer och staben med sakkompetens inom Försvarsmaktens förvaltningsstyrning.

Kvalifikationer

 • Flerårig arbetslivserfarenhet från myndighet/offentlig förvaltning
 • Goda kunskaper i Word och Excel
 • Eftergymnasial examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av förvaltning av rutiner och regelverk

Meriterande kunskaper

 • Tidigare relevant erfarenhet från Försvarsmakten.
 • Van användare i SAP och Sharepoint
 • Relevant akademisk examen

Personliga egenskaper

För att lyckas med jobbet behöver du ha god administrativ färdighet och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, då du bland annat kommer att kvalitetsgranska arbetsunderlag. Du har redan erfarenhet av att arbeta med förvaltning av rutiner och regelverk i regelstyrda organisationer, vilket du tycker är stimulerande och intressant eftersom det stundtals krävs en god portion uthållighet och envishet i arbetet!

På jobbet gillar du att samarbeta med andra och ibland även leda mindre arbetsprojekt. Du kan också driva ditt arbete självständigt framåt inom överenskomna ramar. Du ser vikten av att utveckla goda kommunikationsmetoder för att nå mottagarna med rätt budskap och har inga problem med att tala inför grupp.

Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Övrigt

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Det är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten är civil. Befattningen är placerad på Militärhögskolan Karlberg, Solna.

Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterande chef Kristina Bring, mobil: 070-819 2181 samt av verksamhetscontroller Matts Thorsson, mobil 070-827 78 50.

Fackliga representanter
OF Karlberg, Johan Danko
OFR/S, Stefan Ragnebrink
SACO, Maria Back Nilsson
SEKO, Christer Norman

Samtliga nås via växeln på 0505-45 10 00

Din ansökan med sedvanlig meritförteckning och CV samt löneanspråk vill vi ha senast 2019-09-22

Välkommen med din ansökan!

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 september 2019
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan