43.Flygbaskompaniet söker Systemtekniker

Om tjänsten

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping

Flygbaskompaniet är dimensionerat för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser. Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt, där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, driftar och avvecklar flygplatser helt själva eller med stöd av andra enheter. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande uppgifter/funktioner: Logistik, ledning/samband, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbeten.

Nu söker 432.Sambandstroppen i Linköping fler Systemtekniker.

Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag? Där det krävs att du är flexibel och har en god analytisk förmåga? Vill du arbeta praktiskt, både i grupp och självständigt där du lämnas utrymme att ta ansvar för lösandet av dina arbetsuppgifter? Vill du utveckla dina personliga färdigheter med möjlighet att fördjupa din egen kunskap inom teknik och IT? Vill du arbeta i en spännande miljö där det krävs att du är serviceinriktad och initiativrik? Vill du kunna träna på arbetstid? DÅ är 432.Sambandstroppen rätt plats för dig!

 

Vad kommer du göra på jobbet?

432.Sambandstroppen ansvarar för att upprätta, drifthålla, underhålla och avveckla de tekniska system som nyttjas vid sidobas/reservbas. Det är du och dina kollegor som kommer ansvara för att stabsarbetsplatser, strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning och extern förbindelse byggs upp och fungerar. Och eftersom vi är en stödjande enhet så har du direktkontakt med användarna till vilka vi lämnar användarstöd med allt från Office till telefoni.
Du kommer få genomföra en mängd internutbildningar inom Försvarsmakten, vara med på övningar i fältmiljö samt att du vid behov förväntas genomföra internationella insatser.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Upprättande, drift, underhåll, brytning och vård av förbandets rörliga ledningsplats med tillhörande ledningssystem.
 • Utbildning och övningar runt om i Sverige.
 • Upprätthållande av en grundläggande nivå avseende soldatfärdigheter (t.ex. vapentjänst, strid, förmåga att verka i fält m.m.) eftersom du ingår i ett av Flygvapnets insatsförband.

Generella krav:

 • Svensk medborgare
 • God fysisk status
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning med inriktning IT och/eller telefon och/eller data.
 • Mycket god datorvana (Windows, Office-paketet etc.) klient och server
 • Behärska teknisk svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Genomförd militär utbildning
 • Goda kunskaper inom nätverksteknik
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom radio och telekomteknik
 • Kunskap/erfarenhet inom IT-drift
 • C- och/eller CE-körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Lt Joakim Hellman, Troppchef, 070.871 67 74, joakim.hellman@mil.se

Fackliga representanter:

SACO: Anneli Helmersson
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson
OFR/O: Mats Häggström
Växelnummer för fackliga representanter: 010-820 00 99

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidaseanställning med 6 månaders provanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Startdatum: Omgående
Befattningsnivå: Civilanställd

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-27.

Din ansökan ska innehålla CV (med referenser), intyg på betyg, utbildningsbevis samt ett ansökningsprocessen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 september 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2019-10-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan