FM söker flera militära chefer till IT-området

Om tjänsten

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. LEDS CIO är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och genomför detta. Nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i denna spännande verksamhet.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att leda och fördela arbetet i verksamheten.Som chef har du ett personalansvar. Du ansvarar också för att vidareutveckla verksamheten och följa med utvecklingen inom ditt område. Det ingår även administrativa uppgifter.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en officersexamen och är OF-3 eller OF-2. Du har haft personalansvar i tidigare befattningar och har ett dokumenterat gott ledarskap. Vi ser också att du är bra på att kommunicera och kan utrycka dig väl i tal och skrift både på svenska samt engelska.
Meriterande
Erfarenhet från tjänstgöring som stabsofficer är meriterande och erfarenhet eller arbetat med försvarsmaktens IT-system. Ytterligare språkkunskaper är också meriterande.
Personliga egenskaper
Vi söker en person som är mogen, stabil och självgående i sin yrkesroll. Du är bra på att kommunicera och får fram ditt budskap på ett pedagogiskt sätt samt anpassar ditt språk beroende på mottagare. Du är en flexibel person som tycker om att vistas i en föränderlig miljö med högt tempo. Vi ser även att du är säkerhetsmedveten och lojal i ditt arbete.
Övrigt
Heltid, tillsvidareanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm.Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester.Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren nås på telefon 073-852 15 46.
Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson, SACO, Hans Monthan, SEKO, Pia Almström, Försvarsförbundet
OFRS Arne Nilsson, Officersförbundet.Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 september 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan