Markstridsskolan söker administratör till utvecklingsenheten

Om tjänsten

Har du gedigen erfarenhet av administrativt arbete och att stödja chefer? Då finns nu en möjlighet att söka sig till Markstridsskolan, som söker administratör till sin utvecklingsenhet.

Sökande enhet

MSS utvecklingsenhet ansvarar för utveckling av förband med dess organisation, materiel, metoder, publikationer och personal. Detta inom en mängd olika områden. Några exempel på utvecklingsområden är utvecklingen av soldatens personliga utrustning, flertal av Försvarsmaktens bepansrade fordonssystem, kommunikationsutrustning för olika delar av FM, ledningsmetoder, framtagning av reglementen och handböcker samt utveckling av ett flertal av arméns olika vapensystem. I arbetet ingår ett omfattande stöd till Försvarets Materielverk samt deltagande i studie- och försöksverksamhet.

Enheten består av en enhetsledning och fyra avdelningar som arbetar inom de olika utvecklingsområdena. Enheten är geografiskt placerad både i Skövde och i Kvarn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara ett chefsstöd och samtidigt ett administrativt stöd åt enhetens ledning och åt avdelningscheferna. Det innebär att bl.a. att hantera löpande dokumentation och uppföljning. Vidare även att hantera delar av Försvarsmaktens digitala stödsystem samt göra bokningar och beställningar.

Kvalifikationer

 • Genomförd gymnasial utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska skriftspråket
 • God datorvana med både systemförståelse och förmåga att hantera Officepaketet
 • Svensk medborgare

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet från administrativt arbete med dator
 • Förmåga att uttrycka sig i engelska språket
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att ta ansvar, med en god överblick och ett helhetstänk. Du är strukturerad, kan prioritera och tycker om att se till att saker och ting blir gjorda. Du har en hög vilja att utvecklas med nya kunskaper, färdigheter och uppgifter.

Du är lätt att samarbeta med och tycker om att stödja andras arbete (serviceinriktad).

Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet eftersom arbetet innebär många kontakter i ett stort nätverk.

Anställningen

 • Tjänstgöringsform: tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
 • Arbetsort: Skövde, men resor med övernattning kan förekomma.
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Arbetstid: Normalt dagtid 0730-1630, men arbete på kvällar och helger kan förekomma.
 • Tillträde: 2019-12-09

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 2019-09-30

Kontaktpersoner

Chef Utvecklingsenheten Övlt Patrik Edentoft, 073-066 80 11

ATO Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, 0500-46 54 74

ATO OFR-O Stefan Ohlson 070-302 40 06


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 september 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan