Planerare inom infrastruktur

Om tjänsten

Som planerare inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Stockholms-, Gävleborgs-, Södermanlands-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarnas- och Gotlands län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ha en aktiv ledande roll i enheten gällande infrastruktur. Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Som planerare förväntas du kunna leda olika typer av arbetsgrupper och samordna projekt både internt och mellan Försvarsmakten och dess stödmyndigheter.

Utöver detta ska du kunna ta ansvar för en varierande flora av ärenden och vara ett stöd till enheten i specifika frågor. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Ingå i FM centrala styrgrupp för garnisonsplanering och leda garnisonsplaneringen för LplE M verksamhetsområde och vara beredd stödja övriga verksamhetsområden.
 • Leda utredningar på respektive garnison avseende effektivt utnyttjande av lokaler inom verksamhetsområdet.
 • Driva projekt inom ram för utveckling av funktionen fysisk planering internt och tillsammans med övriga planerare från resterande tre militärregioner.
 • Leda och stödja objektledare (likställs med projektledare) inom ram för anskaffningsprocessen samt följa upp objekt i tid och kostnad.
 • Bereda ärenden för beslut på enheten samt fatta beslut om inriktning och framdrivningstakt i enskilda objekt.

 Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen (planarkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig)
 • B-körkort.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande

 • Minst 3 års erfarenhet inom området.
 • Erfarenhet av byggprocessen samt kunskap om Försvarsmaktens struktur och interna processer.
 • Erfarenhet av arbete med samhällsplanering/fysisk planering inom myndighet eller kommun
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan totalförsvarsmyndighet
 • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning.

 Personliga egenskaper

För att trivas hos oss har du ett stort samhällsintresse, delar Försvarsmaktens värdegrund och är beredd att representera Försvarsmakten och myndighetens verksamhet i din yrkesroll. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med ett stort eget ansvar samtidigt som du arbetar nära dina kollegor. Du trivs med stundtals hög arbetsbelastning, vet hur du agerar under stress och du är flexibel samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt inom förvaltningsområdet. Du kan självständigt handlägga ärenden, företräda myndigheten i officiella sammanhang och har hög integritet.

 Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

 

 Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nord, 070-849 24 72 eller avdelningschef Ulf Berglund, 070-350 04 78.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Maria Back Nilsson (SACO), Stefan Ragnebrink (OFR/S), Johan Danko (OFR/O) och Christer Norman (SEKO). Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00.

 Övrigt

Anställningskategori: Civil. (CF4)

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Placeringsort: Solna

Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet är vanligt förekommande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarshögskolans uppgift är att bidra till nationell och internationell säkerhet genom forskning och utbildning. Forskningen bedrivs inom delvis unika kunskapsområden och sprids därefter vidare till övriga samhället och även utanför Sveriges gränser.

Försvarshögskolan utbildar militära och civila ledare, nationellt och internationellt, vilket bidrar till att hantera dagens och morgondagens krissituationer och säkerhetsproblem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 september 2019
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan