Avdelningschef HvSS Taktikavdelning

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation och metodik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

HvSS Taktikavdelning består idag av 5 befattningar för utbildning av hemvärnsbefäl. Vi kommer att ha omsättning av personal inom närmaste tiden med anledning av pensionsavgångar. Arbetet som avdelningschef HvSS taktikavdelning består i huvudsak av planering, utveckling och genomförande av hemvärnsbefälsutbildning, främst på kompani- och bataljonsnivå för hemvärnsförbandens behov. Det förekommer även stöttning mot övriga kurser vid HvSS. Befattningen är direkt underställd chefen för Utbildningsenheten.

Arbetsuppgifter:

Chef med personalansvar för avdelningen.

Leder utbildningen och ansvarar för den pedagogiska utvecklingen för de kurser som avdelningen har ansvar för. Leder och deltar i projekt främst i syfte att utveckla kursverksamheten. Tar fram lektionsunderlag och prioriterar vad som skall ingå i respektive ämne, vid olika kurser och olika nivåer. Beredd att på uppdag av högre chef lösa tillkommande uppgifter inom ramen för eget ansvars- och kompetensområde.

Krav:
Lägst Yrkesofficer Major (OF 3)
Mycket god samarbetsförmåga
Engagerad och drivande
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
God datavana
Körkort B

Meriterande
Erfarenhet som bataljonchef, tjänst vid utbildningsgrupp och kunskap om Hemvärnet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Heltid


Kontaktpersoner
Ulf Hamberg, Chef UtbE telefon 08-5845 4925
Solveig Ravetti, C HR telefon 08-5845 4971 el 070-605 88 10

Fackliga företrädare
Henrik Elming, OFR/O lokalt, telefon 08-5845 4944
Roger Öberg, SEKO lokalt, telefon 08-5845 4970
Lennart Klingare, OFR/S lokalt, telefon 08-5845 4984

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-06.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 september 2019
  • Plats: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Hemvärnets stridsskola – HvSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan