Luftvärnsregementet i Halmstad söker en miljöhandläggare

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN
Luftvärnsregementet i Halmstad har en spännande och utvecklande tid framför sig med införande av nya vapensystem och förband. Som en del i detta önskar regementets logistikavdelning, G4, förstärka sitt team med en miljöhandläggare. Avdelningen svarar för att upprätta logistiska förutsättningar för lösandet av Luftvärnsregementets uppgifter. Detta sker genom planering och funktionsledning av logistik, miljö- och hälsoskydd samt stabsstöd till C Luftvärnsregementet i logistik-, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Du kommer att vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet, arbeta vid en avdelning med högt tempo och en härlig teamkänsla.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Arbetet är av skiftande karaktär där dina huvudsakliga uppgifter är att stödja verksamheten med specialistkompetens inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du kommer att svara för att bereda och handlägga ärenden samt utbilda och ge rådgivning inom ditt arbetsområde. Du kommer även att arbeta med framtagande av miljökonsekvensbeskrivningar och utredningar inför beslut gällande genomförande av projekt. I dina arbetsuppgifter ingår även att stödja verksamheten i planeringsarbete, inför och under militära övningar.

Du kommer även som stabsmedlem inom Luftvärnsregementets stab att delta i stabens samt avdelningens övriga verksamhet.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du är driven, kan ta egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom ditt arbetsområde. Vi ser att du som söker har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att prioritera och följa upp ställda uppgifter. Då du i din roll kommer att vara såväl rådgivande som stödjande samt utbilda medarbetare på olika nivåer i organisationen ser vi att du som person är lyhörd, prestigelös, har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KVALIFIKATIONER

 • Formell utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av arbete med lagefterlevnad och egenkontroll enligt miljöbalken, till exempel i roll som miljöinspektör eller motsvarande
 • Dina värderingar stämmer överens med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort

MERITERANDE

 • Tidigare erfarenhet av arbete med tillsyn enligt miljöbalken
 • Erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet

ÖVRIGT
Tjänsten är en allmän visstidsanställning om två år, därefter finns goda möjligheter till att tjänsten kan komma att övergå till en tillsvidareanställning. Tjänsten är en civil befattning placerad på Luftvärnsregementet i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten och du kommer vid behov att delta i övningsverksamhet.

Sista ansökningsdag är 2019-09-29

Tillträde sker enligt överenskommelse.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN KAN LÄMNAS AV
Linda Knopf, miljöhandläggare logistikavdelningen, G4
Tel: 035-2663943
Mail: linda.knopf@mil.se

HAR NI FRÅGOR OM ANSTÄLLNINGSVILLKOR ELLER ANDRA ALLMÄNNA FRÅGOR KAN NI KONTAKTA
Malin Petersson, HR-generalist, G1
Tel: 073 – 338 99 04
Mail: malin.x.petersson@mil.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Saco, Karin Ekbom
SEKO, Yvonne Assarsson
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Roger Nilsson
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 september 2019
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan