Samverkansofficer

Om tjänsten

Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet men funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter. TVK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll. TVK Ledsyst består till 90% av civilanställda med bred kompetens inom IT- och ledningssystem.

Tjänsteavdelningen inom TVK Ledsyst inhämtar och följer upp behov inom Försvarsmakten. Avdelningen är uppdelad på två sektioner, Samverkanssektionen och Kundsektionen.

Samverkanssektionen söker nu en Samverkansofficer.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillhöra ett mindre arbetslag med civila och militära kompetenser och sitta på en central funktion med helhetsperspektiv inom ledningssystemsområdet.

Du arbetar med rapportering av systemvärdighet och skapar förutsättningar för hög tillgänglighet över tid. 

Du stödjer i arbetet med kravinhämtning och uppföljning av drift, förvaltning, uppföljning samt utveckling/förbättring av befintliga tjänster och avtal, SLA.

I dina uppgifter ingår även att kommunicera med övriga avdelningar i enheten avseende uppfattade förändringsbehov inom ledningssystemområdet.

Du stödjer andra avdelningar inom TVK Ledsyst i arbetet med att omvandla kundbehov till uppdrag/beställningar mot utförare/leverantörer av tjänster och representerar TVK Ledsyst som koordinerande funktion i verksamhetens förvaltningsgrupp.

Du kommer i din roll som Samverkansofficer vara kontaktyta mot Försvarsgrenar och Stridskrafter inom Ledningssystemsområdet.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom IT eller erfarenhet rekryteringsansvarig bedömer som likvärdig
 • Minst 5 års erfarenhet av kundnära arbete, exempelvis som kundansvarig, förvaltningsledare eller leveransansvarig
 • Goda kunskaper om ITIL och IT Service Management
 • Mycket god kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från tjänstgöring som stabsofficer
 • Officersutbildning
 • Arbetat med totalförsvarsfrågor
 • Erfarenhet från frivilligrörelsen
 • Har ett gott kontaktnät inom Försvarsmakten
 • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens logistikprocesser, underhållssystem och organisation.

Personliga egenskaper

Vi söker en person som är mogen, stabil och självgående i sin yrkesroll. Du är bra på att kommunicera och får fram ditt budskap på ett pedagogiskt sätt samt anpassar ditt språk beroende på mottagare. Du är en flexibel person som tycker om att vistas i en föränderlig miljö med högt tempo.

Du är social, kommunikativ och lyhörd med en tydlig, rak och ärlig kommunikation och trivs med att ha kontakt med personer på alla nivåer i en organisation.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker medarbetare med rätt värderingar och inställning.

Övrigt

Tillträde enl. ök.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Placeringsort är Enköping.
 
Frågor besvaras gärna av sektionschef Eva Sandberg, tel 072-395 58 12 eller avdelningschef Nils Vaernholt, tel 070-995 04 17.
 
Fackliga representanter, samtliga nås via växeln: 0171-15 70 00
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Erik Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
 
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.   


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 september 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2019-09-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan