MINUSMA Mali12 söker Chef NSE

Om tjänsten

MINUSMA Står för ” United Nations Multi-dimensionslös Integrated Stabilization Mission in Mali”. Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsfenans i Mali ( se riksdagens proposition 2012/13:73). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII- insats. Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar där MALI12 kommer att ha placering Gao. P 4 har bemanningsansvar för ett antal befattningar vad gäller Mali12, uppsättande förband är TrängR, och söker nu en Chef NSE.

Arbetsuppgifter
Leder och ansvarar för NSE verksamhet i Gao. I uppgifterna ingår beställningsförfarande av förnödenheter, reservdelar samt UE till det svenska styrkebidraget i Mali. I arbetet ingår också uppföljning av inventeringar, lokala inköp, etc. Chef NSE är tillika försörjningschef vid SWECON och innehar direktivrätt inom SWECON avseende nationell logistikledning. Chef NSE medverkar även i förekommande militära uppgifter för upprätthållande av SWECON insatsförmåga och uthållighet.

Kvalifikationer
• Yrkes- eller reservofficersutbildning, nivå 2-3
• MAN/LOG eller motsvarande logistikutbildning.
• Goda kunskaper i Engelska.
• Har arbetat i och har goda kunskaper Försvarsmaktens stödsystem LIFT och PRIO (SAP).
• God soldatförmåga och god fysisk status. Krav: Fälttest 13 min 30 sek samt multitest 125 poäng.

Meriterande
• Erfarenhet av logistik, främst förnödenhetsförsörjning och dess ledning i nationell miljö. Erfarenhet av internationell logistik bör finnas.
• Tidigare utlandstjänstgöring inom multinationell stab (inriktning logistik), gärna inom FN-systemet.
• Kunskaper i franska
• IFTEX och/eller BVKF kunskaper.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Befattningslön: Lön enligt FM avtal.
Nivå: OF 2-3.
Geografiskt läge: TrängR Skövde/Gao.
Anställning: Tidsbegränsad anställning, tillträde så snart som möjligt. 
Anställningsperiod:
Utbildningsstart: Enligt överenskommelse 
Insatsperiod: April/maj 2020 – Nov/dec 2020

Kontaktpersoner
Frågor om befattningen besvaras av P 4 C LogE övlt Anders Eriksson 0500-46 53 19 eller HR-generalist Gunilla Spångberg 0500-46 58 91.

Fackliga kontakter
David Lindblom ORF/O, Bengt Lindlöf OFR/S, Lola Ahlgren SEKO/F. Samtliga kan nås via växeln 0505-45 10 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22 (urvalsprocessen sker fortlöpande).Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 september 2019
  • Plats: Gao, Mali
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan