Tullhandläggare till Försvarsmaktens Logistik, Transportkontoret

Om tjänsten

 

Om tjänsten

Vi söker nu en Tullhandläggare med god sakkunnighet inom tull, som kan stötta organisationen inom området vid Funktionsledningsavdelningen på FM TpK.

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) skapar och säkrar Försvarsmaktens uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter, nationellt och internationellt.

I FMLOG ingår bland annat Försvarsmaktens Transportkontor (FM TpK) som är Försvarsmaktens centrala transportledning avseende samtliga transportsätt. Det innebär att FM TpK leder på uppdrag av Försvarsmaktens Högkvarter genomförandet av internationella och nationella transporter av såväl personal, materiel som hela förband. På FM TpK arbetar idag cirka 40 personer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete som tullhandläggare kommer du vara i kontakt med bland annat tullmäklare, logistikavdelningen och orderadministratörer. De primära arbetsuppgifterna som tullhandläggare är att hantera tulldokument för varor köpta både inom och utanför EU och kontrollerar all data och dokument kopplat till detta. Du kommer också vara ett administrativt stöd vid tullrelaterat arbete och övervakar daglig/månadsvis deklarationer. Du kommer även arbeta med att bland annat genomföra in- och utförsel, import och export och utgöra en operativ kontaktyta mot Tullverket, stödja transportplanerare i planering och genomförandet av förnödenhetstransporter enligt gällande regelverk och ansöka om slutanvändning. Du kommer även delta i nationella och internationella operationer och övningar inom funktionsområdet och medverka i projekt inom Försvarsmakten som berör transporter och tullhantering av förnödenheter. 

 

Kvalifikationer

 • Dokumenterad utbildning inom spedition, logistik och tull eller motsvarande erhållet via branschkunskap.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (flytande engelska och svenska)
 • Goda kunskaper i MS Excel, Word, PowerPoint
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Goda kunskaper/erfarenhet i förtullning av krigsmateriel
 • Erfarenhet av att hantera försvarsmaterielflöden
 • Kunskaper om/erfarenhet av SAP/GTS eller annat stort affärssystem
 • Utbildning i regelverk ADR
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
 • Kunskap om importdeklarationer, tullsuspension
 • Erfarenhet av internationell tjänst
 • Genomförd grundläggande militär utbildning
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

 

Personliga egenskaper

Du har utpräglad servicekänsla, ordningssinne och noggrannhet samt kan arbeta självständigt och i grupp. Nya uppdrag kan komma med mycket kort varsel och behandlingstid vilket därför kräver god förmåga att hantera en variation av arbetsuppgifter under kortare tidsförhållanden. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tillträde snarast enl. ök.  
Tänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Placeringsort är Stockholm.

Resor kan förekomma.  

Frågor om befattningen kan ställas till rekryterande chef Håkan Lundgren, 070-609 55 66. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Salina Ahlström, 072- 395 50 96. 

Fackliga representanter

SEKO, Lise-Lotte Larsson

SACO, Bengt Rainer

OFR/S, Pia Almström & Eva-Britt Steen

OFR/O, Lars Olsson


Samtliga nås via växeln på 08 - 788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan