Kvalificerad tullspecialist till Försvarsmaktens Logistik, Transportkontoret

Om tjänsten

 

Om tjänsten

Vi söker nu en kvalificerad tullspecialist med god sakkunnighet inom tull och export, som kan stötta organisationen inom området vid Funktionsledningsavdelningen på FM TpK.

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) skapar och säkrar Försvarsmaktens uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter, nationellt och internationellt.

I FMLOG ingår bland annat Försvarsmaktens Transportkontor (FM TpK) som är Försvarsmaktens centrala transportledning avseende samtliga transportsätt. Det innebär att FM TpK leder på uppdrag av Försvarsmaktens Högkvarter genomförandet av internationella och nationella transporter av såväl personal, materiel som hela förband. På FM TpK arbetar idag cirka 40 personer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De primära arbetsuppgifterna för denna tjänst är planering och uppföljning av Försvarsmaktens materielrörelser avseende tull- och exportkontrollområdet. I ditt dagliga arbete som tullspecialist kommer du bland annat att handlägga och föredra ärenden avseende slutanvändning, arbeta med klassificering av materiel inom tull och svara för kontroll av efterlevnad tullrutiner. Du kommer också att medverka i utveckling, utbildning, information och vidmakthållande av system för styrning av tull- och varuflöden inom Försvarsmakten enligt AEO-arbetsmetod samt biträda vid övrigt stabsarbete.

 

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller affärsjuridik eller motsvarande t.ex. Incoterms, Offentligupphandling (LOU, LUFS) eller Tullverkets utbildningar.
 • Dokumenterade kunskaper/erfarenhet av tull- och exportkontroll av krigsmateriel, produkter med dubbelanvändning och FMS (Foreign Military Sales)
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (flytande engelska och svenska)
 • Goda kunskaper i MS Excel, Word, PowerPoint
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Kunskaper om/erfarenhet av FM system såsom PRIO, Lift, Fenix samt UEF, IS UNSÄK och FMV:s system TIA GoF.
 • Kunskaper om/erfarenhet av SAP/GTS och tulldatasystem
 • God erfarenhet av FM/FMV materielflöden och uppdragsstyrning
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
 • Erfarenhet av transportjuridik
 • Erfarenhet av internationell tjänst
 • Genomförd grundläggande militär utbildning
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

 

Personliga egenskaper

Du har utpräglad servicekänsla, ordningssinne och noggrannhet samt kan arbeta självständigt och i grupp. Nya uppdrag kan komma med mycket kort varsel och behandlingstid vilket därför kräver god förmåga att hantera en variation av arbetsuppgifter under kortare tidsförhållanden. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på FMLOG, Transportkontoret i Stockholm.

Resor kan förekomma. 

Frågor om befattningen kan ställas till rekryterande chef Håkan Lundgren, 070-609 55 66. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Salina Ahlström, 072- 395 50 96.

 

Fackliga representanter

SEKO, Lise-Lotte Larsson

SACO, Bengt Rainer

OFR/S, Pia Almström & Eva-Britt Steen

OFR/O, Lars Olsson


Samtliga nås via växeln på 08 - 788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan