Sambandschef Mali 12

Om tjänsten

Insatsen Mali 12

Sverige deltar med ett förband i FN-insats MINUSMA i Mali. Förbandet består av ett skyttekompani, logistikkompani, NSE, en del stabsbefattningar och en kontingentsledning. Mali 12 kommer att etablera en ny svensk grupperingsplats "camp" vid staden GAO i östra Mali. Det svenska skyttekompaniet kommer vara en resurs för MINUSMA force-commander.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i den svenska staben på insatsen Mali 12 i Gao, inom ramen för FN:s insats MINUSMA i Mali. Du kommer vara en del i förbandets understödssektion som ansvarar för sambandstjänst. Du leder och samordnar insatsens verksamhet avseende sambandstjänst, ledningssystemstöd, IT och signalskyddsstjänst. Din uppgift är att planera och utveckla sambandsfunktionen i organisations-, materiel- och utbildningsfrågor. Du företräder förbandet i ledningssystemfrågor såväl internt som externt.

Insatsutbildning kommer att genomföras i Skövde, Kungsängen och Enköping med start 13 januari 2020. Rotation till Mali kommer att ske i maj 2020 och rotation hem till Sverige i november 2020.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OR 7/OF 1-2
 • Sambandsutbildning t.ex. GK samband eller officersutb med sambandsinriktning

Meriterande

 • Erfarenhet från Internationell tjänstgöring
 • Utbildad signalskyddschef
 • VHF, HF, Satcom och Frekvensplanering/driftledningsambandssystem
 • Sweccis, LAN/WAN och ISUS
 • Tidigare arbete i stabsbefattning
 • FTN/Torn och Mast behörighet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) genomförs innan tillträde till befattningen.

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer. Detta medför att tjänsten kan tas bort från hemsidan före utsatt sista ansökningsdatum. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stabschef Ulf Corneliusson tfn 070-8490378.

Fackliga representanter

SACO Ulf Granlöf
OFR/S Peter Danielsson
OFR/O Jörgen Eliasson

Samtliga nås via växeln 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-22. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2019
 • Plats: Gao, Mali
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan