Är du Artilleriregementets nya rekryteringssoldat?

Om tjänsten

Artilleriregementet söker dig som genomfört värnplikten till ett spännande och varierande jobb som rekryteringssoldat. Arbetet kommer till stora delar bestå av planering inför och deltagande vid event, mässor och skolor i syfte att upplysa om Försvarsmakten.

Som Rekryteringssoldat kommer du ha möjligheten att utvecklas och lära dig nya saker, få en större förståelse för Försvarsmakten och dess personalförsörjning samt ökade kunskaper om stabstjänst.

Om Tjänsten:
Du kommer att vara rekryteringssoldat på heltid och arbeta med rekrytering och försvarsupplysning på central och lokal nivå. Du har en aktiv roll inom det regionala samarbetet för mässor, ungdomskurser och skolbesök inom Garnison Nord.

Du kommer att tillhöra personalavdelningen (G1) och arbetar till vardags tillsammans med Rekryteringskoordinator och Rekryteringsofficer. Tjänsten fortgår parallellt med din tjänst i krigsorganisationen och du kommer delta i övningar, förberedelser/vård av materiel eller annan, för din pluton, vitala verksamhet. Internutbildning och resor förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifterna innebär att du:
- Självständigt planerar ditt arbete och förbereder dig inför besök på skolor, mässor och event.
- Deltar på mässor och evenemang i syfte att informera om vilka möjligheter som finns inom Försvarsmakten.
- Besöker högstadie- och gymnasieskolor i syfte att informera om Försvarsmakten som helhet, våra uppgifter och vapenslag.
- Inspirerar och vägleder unga till en GU, både de som söker frivilligt samt de som blir kallade via plikten och vill veta mer om vad det innebär.

Krav:
- Genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning med goda vitsord
- B-körkort

Meriterande:
-
God datorvana
- Utbildad yrkesinformatör sedan tidigare
- Värnplikt/GMU inom Artilleri
- Erfarenhet av tidigare rekryterinsfrämjande arbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba självständigt, då stora delar av arbetet innefattar frihet under ansvar.  Du är flexibel, noggrann och pålitlig. Vi ser gärna att du har ett initiativtagande och en positiv inställning till nya uppgifter då verksamheten utvecklas kontinuerligt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Att anpassa språket efter publiken du talar till är av yttersta vikt då du kommer att komma i kontakt med individer i olika åldrar och med olika grad av utbildning.

Övrigt
Anställningsform: Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).
Omfattning: Heltid, tjänsten är en tidsbegränsad placering under två år med möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Boden
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rekryteringsofficer Ted Granbom, Rekryteringskoordinator Tova Pettersson och Ronald Lahti, facklig representant Officersförbundet. Samtliga nås via växeln: 0921-34 80 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 september 2019
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Artilleriregementet – A 9
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-10-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan