Loadmaster/lastmästare C-17 till HAW (Heavy Airlift Wing) i Pápa Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

Arbetsuppgifter

Som loadmaster/lastmästare C-17 genomför du strategiska och taktiska transportflyguppdrag i en sammansatt besättning från olika nationer.

Du ingår i Heavy Airlift Squadron (HAS) som består av piloter, lastmästare, underrättelsepersonal och mission security force.

Du har en viktig roll där du bidrar till säkerheten ombord genom att ansvara för lastens surrning, vikt- och tyngdpunktsberäkningar. Vidare ser du till att gällande regler för DGR (farligt gods) och tull efterföljs och att dokumentationen är korrekt. Du ansvarar även för passagerarnas säkerhet och välbefinnande ombord. Du stöttar och hjälper befälhavaren med det som behövs göras exempelvis att sköta delar av radiokommunikationen och assistera vid flygplanfel och nödåtgärder. Utifrån HAS behov och personlig lämplighet har du möjlighet till vidareutbildning inom områdena airdrop, instruktör och evaluator.

Kvalifikationer

 • Officer eller specialistofficer
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • God samarbetsförmåga och flexibilitet

Innan befattning erhålls sker professionsintervju samt medicinska och fysisk tester.

Meriter

 • Erfarenhet som lastmästare eller färdmekaniker
 • SERE C- utbildning
 • IATA-utbildning DGR
 • Erfarenhet alt. kurs i radiokommunikation
 • Du har god kännedom om publikationer (flight manuals)
 • Erfarenhet av arbete i en internationell miljö

Önskade kvalifikationer som inte innehas kan komplettering utbildas/praktiseras efter överenskommelse med verksamhetsansvarig före tjänstgöringen påbörjas.

Personliga egenskaper

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten i HAW på Pápa AB i Ungern innebär ställer stora krav på god samarbetsförmåga och flexibilitet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetet innebär tjänstgöring på oregelbundna tider, t ex kväll, natt och helgdagar och tjänsten innefattar mycket resor vilket medför bortavaro från tjänstgöringsorten.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans.
 • Utbildning i USA (3 månader) krävs innan påbörjande av tjänstgöring. Andra utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2021 och inriktas mot att omfatta 4 år.De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.  

Upplysningar om tjänsten

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

C NSE Papá,

Thomas Kling, 070-585 5589

E-post: f7-internationella-avd@mil.se

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704-61 44 00

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-13. 

Personligt brev och CV ska bifogas i ansökan. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2019
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan