Teknisk chef Mali 12

MINUSMA står för ”United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali”.
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats.
Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako och Timbuktu.

Om tjänsten

 

Insatsen Mali 12

Sverige deltar med ett förband i FN-insats MINUSMA i Mali. Förbandet består av ett skyttekompani, logistikkompani, NSE, en del stabsbefattningar och en kontingentsledning. Mali 12 kommer att etablera en ny svensk grupperingsplats "camp" vid staden GAO i östra Mali. Det svenska skyttekompaniet kommer vara en resurs för MINUSMA force-commander.

 

Befattningsbeskrivning

Du kommer att arbeta i den svenska staben på insatsen Mali 12 i Gao, inom ramen för FN:s insats MINUSMA i Mali. Du kommer vara en del i förbandets understödssektion som ansvarar för logistik. Du ansvarar för funktionen teknisk tjänst inom hela den svenska kontingenten. Funktionsstyr reparationstroppen på Logistikkompaniet. Materielomsättning av främst fordon och vapen. Avvikelserapportering mot ATS. Samverkan/ kontakter mot andra nationer och ATS avseende teknisk tjänst. Rapportering mot ATS. Fordonsmöte/ beredningar. Ansvarar tillsammans med logistikofficeren för kassation av teknisk materiel. Planerar, förbereder och samordnar alla systemstödsresor inom teknisk tjänst, ex olika grundtillsyner.

Insatsutbildning kommer att genomföras i Skövde, Kungsängen och Enköping med start 13 januari 2020. Rotation till Mali kommer att ske i maj 2020 och rotation hem till Sverige i november 2020.

 

Befattningskrav

 • Yrkesofficer OR-8/OF-2.
 • Den sökande skall ha behörighet och kompetens i LIFT-systemet.
 • Utbildning på TIA SATS, TIA GOF och CD PRIO (tidigare CD SATS, FREJ och DELTA)
 • Utbildning samt erfarenhet av stabsarbete på lägst kompaninivå.

 

Önskvärda meriter

Språkkunskaper, framförallt god läs, skriv och talförmåga engelska. Detta för samarbete/ samverkan med andra nationer samt att engelska är arbetsspråket i den multinationella staben (ordrar, rapporter m.m.). Tidigare utlandstjänstgöring är mycket meriterande, framförallt erfarenhet av stabsarbete på bataljonsnivå (PFP LOC motsv.), TC komp eller C repgrp. Bör ha erfarenhet av arbete som TC komp, eller helst TC bat vid GU-Bat.

Stor vikt vid kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) genomförs innan tillträde till befattningen.

Individuell lön tillämpas. Lön i insatsområdet är i-lön*1,3+11600

Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer. Detta medför att tjänsten kan tas bort från hemsidan före utsatt sista ansökningsdatum.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Mj Joakim Roth (chef S1) och Kn Pär Björmark (S1). 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga företrädare

Officersförbundet: Zoltan Kolar

OFR/S: Jonas Emauelsson

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

035-266 20 00 (vxl)

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-20. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2019
 • Plats: Gao, Mali
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan