Tekniksystemledare (TSL) för strategiska nät (FTN)

Om tjänsten

Tekniskt Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) söker en tekniksystemledare med inriktning mot Försvarsmaktens strategiska nät och som i huvudsak omfattar Försvarets telenät (FTN). Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniksystemledare har du förvaltningsansvar för tilldelade materielsystem under hela livscykeln, från leverans till avveckling. Du granskar underlag vid överlämningar av nya system från Försvarets materielverk och tar därefter över vidmakthållandeansvaret. Du visar en stor förståelse för Försvarsmaktens organisation och dess behov. Du tar fram förvaltningsplaner och budgeterar på lång och kort sikt. Du stödjer vid framtagning av underlag för högre chefs beslutsfattande. Stor del av ditt ansvar omfattas av att följa upp det ekonomiska utfallet samt bevaka att beställda förvaltningsaktiviteter genomförs enligt överenskommelse. Du deltar i återrapporteringen till våra uppdragsgivare vilket innebär att du som tekniksystemledare till stor del arbetar som koordinator mellan uppdragsgivare och utförare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 2 års erfarenhet av tele- och datakommunikation samt vill arbeta med förvaltningsstyrning. Akademisk utbildning med inriktning mot logistik, ekonomi, systemvetenskap eller motsvarande - alternativt lång erfarenhet med motsv. kunskaper inhämtade på annat sätt. Svensk körkort (B)

Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarets telenät
 • Erfarenhet av förvaltningsstyrning inom ledningssystemområdet
 • Erfarenhet av budgetering och ekonomisk uppföljning
 • Erfarenhet av projektarbete
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av kravställning och systemutvecklingsmetoder
 • Erfarenhet från logistik-, IT- eller controller-funktion i större organisation
 • Erfarenhet från integrerade affärssystem – gärna SAP

Personliga egenskaper
Som person har Du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar samt har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du är flexibel, resultatinriktad och sätter funktionskedjor i fokus. Du har en stor social kompetens.
Vi söker dig som har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom sektionen.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Enköping. Arbetet medför resor i tjänsten nationellt såväl som internationellt. Personlighets- och färdighetstester kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen. Befattning är en civil tjänst i Försvarsmakten.

Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef Fredrik Färnqvist på e-post fredrik.farnqvist@mil.se alternativt telefon 0171-15 70 00.

Fackliga företrädare Samtliga nås via växel: 0171-15 70 00. OFR/O: Magnus Johansson  SACO-F: Carl-Johan Pettersson  OFR/S: Inge Bäcklin; SEKO-F: Lars Lindell.

Välkommen med Din ansökan senast 2019-10-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan