Stf kompanichef 51.Grundutbildningskompaniet (51.GU kompaniet)

Om tjänsten

Sökande enhet
51.GU kompaniet grundutbildar blivande yrkesofficerare och soldater till hela Flygvapnet och Luftstridsskolans (LSS) krigsförband. 51.GU kompaniet lyder under 5.Basenheten (5.BasE) och är utgångsgrupperat vid LSS i Uppsala.

Kompaniet utbildar i huvudsak rekryter direktrekryterade mot att bli yrkesofficerare i Försvarsmakten och rekryter med inriktning säkerhetsförband. Andra rekrytkategorier kan också förekomma.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande kompanichef leder du och ansvarar tillsammans med kompanichefen för all verksamhet på 51.GU kompaniet. Stor del av de huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om planering och administration.

Det kan röra sig om att hantera skrivelser i Vidar eller avvikelserapporter i Prio med mera.
Arbetsmiljön varierar från att en dag sitta inne på kontoret till att nästa dag kanske vara ute i skogen med stridutrustning. Du kommer också stundtals representera GU.kompaniet i olika sammanhang samt vara en ambassadör för grundutbildning inom Flygvapnet.

Kvalifikationer

 • Officer (OF1-2).
 • God förmåga att utbilda trupp och truppföring.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • Förtrogenhet att arbeta i system Prio och Vidar.
 • Genomfört FM fysiska baskrav med godkänt resultat.
 • SUSA instruktör.
 • FUSA instruktör

Meriterande

 • Säkerhetsförbands-/Markförsvarsofficer.
 • Tjänstgöring inom Flygvapnets säkerhetsförband.
 • Tjänstgjort FM utomlands.
 • Tjänstgjort vid tidigare GMU/FOK/GU/Vpl utbildning.
 • Militärt förarbevis lägst lätt personterrängbil.
   

Personliga egenskaper
Du är en person som har jobbat några år i Försvarsmakten. Du har varit instruktör och jobbat i plutonsledning nationellt och kanske också internationellt. Du har en vilja att så småningom fortsätta karriären som kompanichef.

Du inser att tjänsten som Stf kompanichef innebär en hel del administration och tjänst bakom skrivbordet dock är du inte främmande för att gå in som instruktör och övningsledare när så krävs.

Du har ett analytiskt förhållningssätt, förstår vikten av planering, kan bedöma var ”flaskhalsar” och utmaningar för verksamheten kommer uppstå i framtiden.

Du är väl förtrogen med att arbeta och leda verksamhet utifrån ett verksamhetssäkerhets perspektiv. 

Du har god kännedom och är van att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem som Prio och Vidar. Du har stor förståelse för att administration är en nyckelfaktor för att verksamheten ska kunna genomföras på rätt sätt och inom givna ramar.

Du är en bra representant för Försvarsmakten och Flygvapnet samt ett föredöme både som person och ledare (detta är extra viktigt för personal på 51 GU.kompaniet då vi för många är den första kontakten med Försvarsmakten).

Du bygger ditt ledarskap och pedagogiska förhållningssätt på Försvarsmaktens värdegrund.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kompanichef Mj Jesper Bergman, tfn 070-854 46 37.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna, Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13
OFR/S finns ingen representant i dagsläget
SACO finns ingen representant i dagsläget

Övrigt
Arbetsorten är Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde är snarast eller enligt överenskommelse.
Befattningsnivån är OF.
Tjänstgöringsformen är tillsvidare.
Tjänstgöringsgraden är heltid.
Primär målgrupp är officerare.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 190919. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan