Underhållssoldat (OR 1-5) sökes till 32. Underrättelsebataljon, K 3

Om tjänsten

Beskrivning av enheten

Underhållsplutonen på 32. Underrättelsebataljonen är den enda av sitt slag i Sverige och skiljer sig mycket från hur underhållsplutoner arbetar på andra förband. Uppgiften är densamma, det vill säga att möjliggöra bataljonens förmåga att lösa ställd uppgift. Men då bataljonen som funktion är unik inom Försvarsmakten ställer detta även stora krav på underhållsplutonen och gör att plutonen löser uppgifter på ett sätt som skiljer sig från övriga Försvarsmakten. En annan aspekt som ställer krav på plutonens sätt att arbeta är att bataljonen agerar i hela konfliktspektrumet, vilket innebär att vi dels löser uppgifter i fredstid, men framförallt när indikationer på ett militärt hot mot Sverige tydliggjorts och beredskapen höjts och slutligen i det fullskaliga kriget.

Plutonen löser således en stor mängd uppgifter av väldigt skiftande karaktär.  Det som är normerande är dock alltid att skapa förutsättningar för bataljonen, om det så är genom att med lastbil transportera en stor mängd förnödenheter, hantera ammunition, återfylla drivmedel eller att med skidor och pulka i skydd av natten innästla och gräva ned upplag med sprängmedel nära fiendens linjer.

Funktionen utvecklas hela tiden och som del i plutonen kommer du vara mitt i händelsernas centrum där vi hela tiden får ett stort ansvar för att fortsätta utveckla våra metoder för att möjliggöra bataljonens förmåga att lösa uppgiften.

 

Om tjänsten

Som underhållssoldat kommer du vara en nyckelperson och helt avgörande för huruvida bataljonen i slutändan lyckas lösa sin uppgift. Uppgifterna kommer skilja sig från dag till dag. Från att ena dagen räkna på hur mycket ammunition och sprängmedel som kan transporteras medan resten av gruppen på en dold slinga fyller upp bataljonens fordon med drivmedel. Till att en annan dag befinna dig på en nedsläckt terränghjuling i nordligaste Sverige utrustad med bildförstärkare för att lämna över robotar som skall användas vid det stundande eldöverfallet, utan att bli upptäckt av motståndaren.

Som underhållssoldat kommer du ingå i en otroligt stark och motiverad grupp som är van vid att jobba under svåra förhållanden, om det så är väder och vind eller bristfällig information. Dina kollegor kommer göra allt i sin makt för att du som individ skall må bra och klara av att lösa din uppgift. Motkravet är att du gör detsamma.

I slutändan kommer bataljonen vara beroende av just dig för att säkerställa att uppgiften går att lösa.

Om ovanstående låter som något för dig och om du känner dig redo att anta utmaningen, då ser vi fram emot att läsa din ansökan och träffa dig personligen!

 

Typ av anställning

Tjänster vid enheten finns i nivåerna OR 1-5. Som GSS/K erbjuds du inledningsvis en tidsbegränsad anställning om högst 8 år, med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

 

Krav för anställning

 • Svenskt medborgarskap
 • Genomförd värnplikt, GMU eller GU med godkända betyg
 • Godkänd fysisk förmåga enligt FM FysS nivå 3
 • Körkort behörighet B

 

Meriterande kvalifikationer

 • Utlandstjänstgöring
 • Erfarenhet som underhållssoldat
 • Utbildning på vanligt förekommande understödsvapen i FM

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen blir du kallad till tester och intervjuer som genomförs söndag v.43 vid K 3. Testerna omfattar fysiskt prövande tester samt intervjuer. Teoretiskt kunskapsprov kan förekomma under anställningsprocessen.

 

Övrigt

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Från v.48

Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.

Vid frågor eller för mer information, kontakta

k3-32undbat-320skv-ledningunderhallspluton@mil.se

 

Fackliga representanter 

Wanäs Officersförening: K3-wanasofficersforening@mil.se alternativt tel. 0505 - 45 14  19

 

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-10-13. Din ansökan ska innehålla följande:

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
 • CV inklusive 2 referenter.
 • Vitsord/omdöme från värnplikt, GMU eller GU.
 • Kopia av körkort.
 • Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan