HR-generalist till FMLOG

Om tjänsten

 

Försvarsmakten och Försvarsmaktens logistikverksamhet står inför många och stora utmaningar. HR bidrar och skapar förutsättningar i detta. Vill du bidra med din kompetens och erfarenhet samt vara med och bygga upp en ny verksamhet?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som HR-generalist innebär att ge ett verksamhetsnära stöd till chefer och att arbeta strategiskt övergripande med att utveckla HR inom FMLOG. Som HR-generalist ingår du i förbandets HR-avdelning.

Du kommer att jobba brett inom hela HR-området och stödja chefer i kompetensförsörjning och bemanning, samverkan, arbetsrätt och personalpolitik, lönebildning, stöd i rehabilitering och att utveckla ledarskap och medarbetarskap. Du kommer också att ansvara för ett eller flera strategiska fokusområden som du förväntas utveckla, driva och följa upp. 

 

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av brett HR-arbete
 • Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt förhållningssätt och att vara en tydlig arbetsgivarföreträdare
 • Goda datakunskapen
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska 

 

Personliga egenskaper

Du har ett coachande förhållningssätt med hög integritet och personlig mognad. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, noggrann men också kommunikativ och lyhörd. Du är också resultatorienterad, analytisk, strukturerad och lojal samt i trivs du i en organisation under stark utveckling och förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Övrigt

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Placeringsort Stockholm eller Arboga. Resor kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Frågor om befattningen kan ställas till rekryterande chef, Tjf HR-chef Isabella Alsén, isabella.alsen@mil.se, 070-618 83 74.  

Fackliga representanter

SECO Lise-Lotte Larsson

SACO Bengt Rainer 

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen 

OFR/O Lars Olsson

Samtliga nås via växeln på 08 - 788 75 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du beskriver vilka HR-områden du har arbetat med och vilka du är särskilt intresserad av. Vi vill också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan