13.Säkerhetsbataljon söker GSS/K till 334.Stab- och trosspluton

Om tjänsten

13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

 Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

 

Just nu söker 13.Säkerhetsbataljon GSS/K till 334.Stab- och trosspluton på 133.Funktionsskvadron.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Soldatens uppgift på 334.Stab- och trosspluton är att understödja bataljonen med ledning, underhåll och sjukvård. Plutonen upprättar och betjänar bataljonens ledningsplats och dess personal. Trossoldatens uppgift är att stödja försörjningen av bataljonen samt ansvara för den yttre driften av ledningsplatsen. Sjukvårdaren förväntas hantera akuta omhändertagande samt daglig sjukvård, men är också viktig i bataljonens utveckling av sjukvårdskonceptet. Plutonens mekaniker skall tillsammans felsöka och klassificera bataljonens fordon, sambandssystem samt vapensystem. Gruppcheferna förväntas arbetsleda och utbilda sin grupp samt aktivt stödja plutonen i dess gemensamma lösande av uppgift. Ovanstående befattningsbeskrivningar är soldatens främsta uppgift, men plutonens soldater förväntas även stödja övriga funktioner inom egen enhet samt upprätthålla goda soldatfärdigheter.

 

Befattningar som rekryteras

Trossoldat

Sjukvårdare

Mekaniker

Gruppchef

Stf Gruppchef

 

Krav för befattningarna

 • Genomfört värnplikt, GMU eller grundutbildning med godkända betyg
 • Körkort B
 • Uppfyller FM fysisk standard med tilläggskrav nivå 2-3; fälttest 2 km på 13:30 samt multitest styrka 175 poäng

 

Meriterande

 • Tjänstgjort vid ledning, logistik och/eller sjukvårdsförband
 • Mekanikerutbildning
 • Militära förarbevis Lptgb, Tlb
 • Körkort BE, C och CE
 • Gruppbefälsskola samt tidigare erfarenhet i gruppchefsbefattning

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet

 

Upplysningar om tjänsten

Den aktuella tjänsten kan sökas av GSS placering OR1-5. Du som är GSS/K erbjuds inledningsvis en tidsbegränsad anställning om högst åtta år, med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag. Befattningen är placerad på Livgardet i Kungsängen.
I rekryteringsprocessen ingår fysiska tester, intervju samt säkerhetsprövning.

Sista datum för ansökan: 2019-10-13
Kallelse till intervju och tester skickas löpande, dock senast 2019-10-15
Datum för intervju och testhelg 26-27 oktober 2019 eller enligt överenskommelse
Preliminärt anställningsdatum: 2019-12-02

 

Frågor om tjänsten kan lämnas till Fk Fredrik Törnell, fredrik.tornell@mil.se

 Din ansökan skall innehålla personligt brev, relevanta betyg för tjänsten, CV och referenser.

 

Fackliga representanter

OFR/S, Kenneth Hartikainen
OFR/O, Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

 

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan