Markstridsskolan söker avdelningschef till träningsavdelningen

Om tjänsten

Är du chef inom Armén med god erfarenhet av övning och träning av förband? Då finns nu en möjlighet att söka sig till Markstridsskolan, som söker Avdelningschef till Träningsavdelningen.

Sökande enhet

MSS Träningsenhet utvecklar Arméförbandens färdigheter i strid och stridsledning genom övning och träning. Enheten är uppdelad i två avdelningar; träningsavdelningen och övnings- och evalueringsavdelningen.

Träningsavdelningen består av ledningsträningsanläggning, besättningsträningsanläggning 122, och stridsträningsanläggning kompani och MOUT.

Övnings- och evalueringsavdelningen består av övningsplanerare och evaluerare, vilka arbetar för att utveckla arméns krigsförband. Avdelningen planerar och genomför övningar samt värderar arméns förband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är avdelningschef för träningsavdelningen. Den främsta uppgiften är att leda och samordna avdelningens sektioner/träningsanläggningar under chefen för träningsenheten. Tjänsten omfattar också utveckling av träningskoncept, metoder och anläggningar. Du kommer också att deltaga i övningar och träningar i olika befattningar.

Kvalifikationer

 • Erfarenheter av att vara chef i Försvarsmakten.
 • Kunskaper och erfarenheter av befattning i bataljonsstab vid manöverförband.
 • Erfarenheter inom övning och träning av förband.

Meriterande

 • Tjänstgjort som kompanichef och/eller i bataljonsledning vid manöverförband.
 • Kunskap om brigadnivån.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har chefserfarenhet inom armén. Du har en god förmåga att leda och planera verksamhet i olika situationer samt är beredd att ta ett stort personligt ansvar. Du har goda ledaregenskaper och har en stark vilja att utveckla och stödja din personal. Du ska ha en god förmåga att kunna leda utveckling av träning inom armén. Då övning och träning är enhetens huvuduppgifter ska du kunna verka i olika roller under dessa verksamheter.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

 • Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning
 • Arbetsort: Skövde, tjänsteresor i Sverige och utomlands kan förekomma.
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Primär målgrupp: Yrkesofficer
 • Befattningsnivå: OF 3
 • Tillträde: Efter överenskommelse, men vi ser gärna så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 2019-10-10

Kontaktpersoner

Chef Träningsenheten Mj Marko Tillaeus, 073-055 17 57

Stf chef Träningsenheten Mj Tomas Bergman, 070-862 75 87

ATO OFR-O Stefan Ohlson 070-302 40 06

ATO Försvarsförbundet Bengt Lindlöf 0500-46 54 74


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-10-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan