Insatssoldat till Halmstad Garnison

Om tjänsten

Beskrivning
Markbevakningsavdelningen är en del av Halmstad Garnison. Avdelningen har till uppgift att svara för ordnings-och säkerhetstjänsten inom garnisonen. Vi söker flertalet insatssoldater till markbevakningsavdelningen. I jobbet ingår bevakning, patrullering, transportskydd samt insats mot larm. Som insatssoldat alternerar man sin tid i någon av våra två vakter eller som InsatsBeredd SkyddsStyrka (IBSS). Vakttjänsten handlar om att styra inpassering, fastställa och kontrollera behörigheter, vidarebefordra larm med mera. Som IBSS går man tillsammans med en insatschef där man patrullerar, rycker ut mot larm samt sköter inpassering etc. Vi löser även andra mindre uppgifter för förbandets funktion. Vi arbetar i huvudsak dygn men även vanlig dagtid förekommer i varierad utsträckning, beroende på årstid. 

Personliga egenskaper
Som insatssoldat bör man ha god social kompetens. Man bör ha lätt för att få kontakt med nya människor samt vara utåtriktad, utan att göra avkall på att kunna tempoväxla och ta kommandot om situationen kräver det. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.
God stresstålighet och simultankapacitet är också viktigt.

Krav
Svensk medborgare
Genomförd Militär grundutbildning i Sverige med godkänt resultat
Giltigt skyddsvaktsbevis
Utbildad på AK5
God svenska och engelska
Körkort B
Godkänd registerkontroll
Godkända fysiska tester och hälsoundersökning

Meriterande
Förarbevis minibuss och/eller lätt personterrängbil (t ex Hilux) är extra meriterande
Utbildad på Pistol 88
Batong (expanderbar) och handfängsel
Markstridskompetens
Militärpolisutbildning
Utryckningsförarutbildning

Övrigt
Säkerhetsintervju och registerkontroll kommer att genomföras på den som anställs. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Anställningen påbörjas december 2019 eller januari 2020.
Tidsbegränsad anställning med inledande provanställning om sex månader. 
Anställningsförfarandet kan skilja sig beroende på huruvida den sökande redan är anställd i Försvarsmakten eller inte. 
Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Fj Robin Alex, robin.alex@mil.se, 070-964 77 36.

Fackliga företrädare: OFR/O Roger Nilsson, OFR/S Senadin Sela, Saco Karin Ekbom, SEKO Yvonne Assarsson. Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 september 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan