Stabsassistent

Om tjänsten

434. Underhållspluton söker stabsassistent till plutonsledningen

 

 

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping

Flygbaskompaniet är dimensionerat för at verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

 

Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller i delar kunna verka från flera platser samtidigt där start –och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, lednings/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Underhållspluton indelas i plutonsledning, gods- och transporttropp, flyg- och fordonsdrivmedelstropp, förplägnadstropp samt aggregat- och verkstadsgrupp.

 

Underhållspluton ansvarar för att försörja understödda enheter med förnödenheter. Uppgifterna innefattar bland annat att transportera materiel, upprätta och drifthålla till exempel tankningsplatser, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokplats vid tillfälliga flygplatser och flygbaser.

 

Stabsassistenten ingår i plutonsledningen och ansvarar för signalering, förandet av lägeskarta och loggbok samt administrativt stöd till plutonchefen. Arbetet inkluderar även understöd till plutoners övriga verksamhet.

 

Krav:

 • Svensk medborgare
 • B-körkort
 • Genomförd värnplikt, GU eller GMU
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav
 • Grundläggande kunskaper i Microsoft Office-paketet, främst Excel

 

Önskvärda kvalifikationer:

 • Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska skriftspråket
 • Militärt förarbevis tungt släp och /eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och /eller körkort klass CE
 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) . Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

 

Tillträde efter överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-19 Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

 

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn. Tomas Nilsson 013-283000 (växel) alternativt tomas.e.nilsson@mil.se

 

Fackliga representanter:

OFR/O, Mats Häggström

OFR/S, Caroline Nilsson

SACO, Anneli Helmersson

Samtliga nås på telefonnummer 013-283000 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2020
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan