Underhållspluton söker kockar

Om tjänsten

Underhållspluton söker kockar GSS/K till Förplägnadstroppen.

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

Flygbaskompaniet är dimensionerat för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller i delar kunna verka från flera platser samtidigt där start –och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, lednings/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Underhållspluton indelas i plutonsledning, gods- och transporttropp, flyg- och fordonsdrivmedelstropp, förplägnadstropp samt aggregat- och verkstadsgrupp.

Underhållspluton ansvarar för att försörja understödda enheter med förnödenheter. Uppgifterna innefattar bland annat att transportera materiel, upprätta och drifthålla till exempel tankningsplatser, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokplats vid tillfälliga flygplatser och flygbaser.

Förplägnadssoldaten ingår i förplägnadstroppen och ansvarar tillsammans med troppchefen för flygbasens förplägnad och då främst livsmedelsförsörjning. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamhet.

Krav:

 • Svensk medborgare
 • B-körkort
 • Genomförd värnplikt, GU eller GMU
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Önskvärda kvalifikationer:

 • Militärt förarbevis tung lastbil och /eller körkort klass C
 • Militärt förarbevis tungt släp och /eller körkort klass CE
 • Tidigare erfarenhet av matlagning i storkök
 • Tidigare erfarenhet av förplägnadstjänst
 • Tidigare erfarenhet av underhållstjänst

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16 Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn. Tomas Nilsson 013-283000 (växel) alternativt tomas.e.nilsson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Mats Häggström

OFR/S Caroline Nilsson

SACO Anneli Helmersson

SECO Bo Eriksson

Samtliga nås på telefonnummer 013-283000 (växel).

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2022
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan