Telekrigsoldat till 132.Telekrigkompaniet

Om tjänsten

Om tjänsten

Är du intresserad av inhämtning och verkan i en komplex och skarp verksamhet. Vill du vara med och skydda svenska skyddsvärden, inhämta underrättelser och bidra till chefers beslutsunderlag.

Arbetsuppgifter
Som telekrigsoldat ingår du som soldat i en telekriggrupp. Alla soldater på gruppen utbildas och betjänar gruppens tekniska inhämtningssystem. Utöver det komer du att utbildas mot en eller flera tilläggsbefattningar som till exempel fordonsförare, stridssjukvårdare, understödsskytt eller systemtekniker.  Efter kompletterande utbildning och erfarenhet kan man vidareutbilds mot gruppbefäl och tjänstgöra som ställföreträdande gruppchef.

Huvudtjänsten löses under skarpa operationer och under övningar i olika fältmiljöer. Gruppen och plutonen skall självständigt kunna uppträda och lösa uppgifter i en skarp miljö med hög hotbild vilket ställer höga krav på din personliga integritet samt ditt psykiska och fysiska stridsvärde. 

Krav

Svenskt medborgarskap.
Fullgjord värnplikt/grundläggande militär utbildning.
Fullständigt gymnasiebetyg/högskolebehörighet.
Godkänd FM säkerhetsprövning (genomförs vid uttagningstester) med godkänd registerkontroll.
Godkända tester av fysisk status.
Godkänd läkarundersökning.

Meriterande kvalifikationer
Körkortsbehörighet B.
Förarbevis tung personterrängbil.
Utbildning inom sensor-/nätverks-/transmissionsteknik.
Utbildning inom underrättelsetjänst och markstrid.
Utbildning till patrull- eller stridssjukvårdare.
Väl vitsordad internationell tjänst i aktuell eller liknande befattning.
Högre körkortsbehörigheter.

Personliga egenskaper
Du som söker tjänsten är en självgående och uthållig person som brinner för inhämtning/underrättelsearbete baserat på tekniska system. Du fungerar väl i grupp, inte minst under ansträngande förhållanden i fält. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten
Maila dina frågor till förbandet på e-postadress: ledr-tkbat-132tkkomp@mil.se. Du kan även ringa kompanichefen Fj Ragnar Syrén tel: 0733 627 657.

Fackliga representanter
OFR/O,  Magnus Johansson
SACO-F Carl-Johan Pettersson
SEKO-F Christian Hedberg
OFR/S   Clarence Arnstedt
Samtliga nås via tfn växel: 0171-15 70 00

Övrigt
Befattningsnivå OR 1-5
Anställningsform enligt avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten (GSS/K).
Provanställning tillämpas 
Arbetsort Enköping
Tillträde efter överenskommelse

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester under två dagar vid LedR.
Som sökande till denna tjänst är du långsiktigt inställd på tjänstgöring vid 13.telekrigbataljon.

För att din ansökan skall behandlas skall följande underlag bifogas;
CV
Personligt brev
Välliknande foto 
Referenser (minst 2)
Gymnasiebetyg 
Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser
Kopia av körkort (fram- och baksida)

Ansökan senast 2022-08-28

13.telekrigbataljon är ett krigsförband som opererar på det elektroniska slagfältet både nationellt och internationellt. Genom tekniska sensorsystem bedrivs inhämtning av information om tekniska system, aktörer och motståndaren. Bataljonens uppgift är även att störa kommunikationen för motståndaren i syfte att försvåra ledningen av motståndarens förband. Genom bearbetning av informationen omvandlas informationen till underrättelser som stöd för högre chefers beslutsfattning.

132.telekrigkompaniets huvudsakliga uppgifter är inhämtning av information från motståndarens radiokommunikation, till stöd för förbandets underrättelseproduktion, och telestörning av densamma. Kompaniet genomför nationella och internationella operationer på uppdrag av Försvarsmaktens insatsledning. Operationerna syftar till att inhämta information om säkerhetshotande verksamhet mot svenska skyddsvärden med möjlighet att störa en motståndares tekniska system med hjälp av telestörning. Vid kompaniet utbildas även bataljonens sjukvårdspersonal till att ligga i framkant bland Försvarsmaktens förband.

 

Nyckelord: telekrig, soldat, underrättelsetjänst, säkerhetstjänst

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2022
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan