Operativ analytiker - flygstridskrafter

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder
Du kommer att få arbeta med operativa processer som inhämtningskoordinering, koordinering av verksamhet som leder till justeringar av beredkap, operativ analys och operativa slutsatser avseende främmande stridkrafter i vårt Närområde.

Befattningen innebär även samverkan och samordning med MUST och Försvarsgrensstaber, likväl som planering på operativ nivå bl.a. genom att stödja verkansprocessen.

Om enheten
INSS J2 UND är en enhet som består av operativa analytiker med mark, sjö och flygbakgrund samt radarunderrättelser samt operativa- och seniora analytiker. Verksamheten består av att tolka och analysera militära fenomen och dra operativa slutsatser kring dessa samt generera inhämtningsbehov som vi själv eller andra kan svara på.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Strukturerande bearbetning
 • Generererande bearbetning
 • Inhämtningskoordinering
 • Bidra till grundoperations planering


Kvalifikationer

 • Officer/ specialistofficer
 • Flerårig tjänst inom underrättelse- och säkerhetstjänst 


Meriterande

 • Formell underrättelseutbildning vid exempelvis UndSäkC 
 • Tjänstgöring vid central stab
 • Ryska språkkunskaper
 • Tjänstgjort vid operativstab


Personliga egenskaper
Vårt motto är - Rätt underlag, i rätt tid med rätt detaljeringsgrad till rätt mottagare, och är det mål J2 UND strävar mot. Det innebär att tiden när underlaget skall lämnas alltid är styrande för analysens djup och omfattning. VI ser att du har en ödmjuk attityd, är strukturerad och klarar av att arbeta under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, som vid nyanställning föregås av 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: så snart som möjligt

För upplysningar om befattningen kontakta:
Övlt Pontus Johansson
INSS J2 C UND
08-7887278


Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 december 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan