Utbildningsofficer vid Upplands-Västmanlandsgruppen

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Om tjänsten

Upplands- Västmanlandsgruppen (UVG) ansvarar för förbandsproduktion, vidmakthållande samt utveckling av UVG hemvärnsbataljoner. I uppgiften ingår bl.a. att genomföra såväl grund- som repetitionsutbildning av soldater och förbandsdelar.

Sedan årskiftet 2020 tillhör UVG nya Militärregion Mitt, men är fortsatt grupperad på LedR i Enköping. UVG söker nu en officer markstrid för placering vid UVG i Enköping med huvuduppgift att utbilda hemvärnssoldater.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

(OF 1-2) Planeringschef för en av våra två hemvärnsbataljoners verksamhet samt agera bataljonsmentor

(OF/OR) Planera och genomföra utbildning av hemvärnets chefer

(OF/OR) Planera och genomföra utbildning av hemvärnssoldater vid grund- och repetitionsutbildning

(OF/OR) Planera och genomföra utbildning inom ramen för hemvärnsbataljons (kompaniets, plutonens och gruppens) strid

(OF/OR) Som skjutledare planera och genomföra utbildning med skarp ammunition omfattande grundläggande skjututbildning och FUSA

(OF/OR) Utvärdera och utveckla utbildningsmetoder och pedagogik vid hemvärnsutbildning

 

Kvalifikationer:

Genomförd officersutbildning inom AO markstrid eller annat AO.

Grundläggande utbildning i markstrid på kompani- och plutonsnivå

B-körkort

 

Meriterande:

C-körkort

Erfarenhet av befattning vid mek/inf på kompaninivå

Erfarenhet av stabstjänst på bataljonsnivå.

Erfarenhet av arbete på utbildningsgrupp

Faktisk kompetens övningsledare skjutbana

Faktisk kompetens FUSA kompani

Faktisk kompetens Ak 4, GRG, P-skott m/86, Ksp 58 och PSG 90.

Förarbevis på personbil, minibuss, PB 8, terrängbil 11-20, tgb 30-40, tung lastbil och Bv 206

Erfarenhet av hemvärnet och frivilligorganisationer

Skyddsvaktsinstruktör

Fordonsinstruktör

Sjukvårdsinstruktör

Annan särskild funktionskompetens utöver markstrid

Kunskap i system PRIO

 

Personliga egenskaper:

För att trivas som utbildningsofficer är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontaker. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Övrig information:

Befattningen är en officersbefattning (militär OF 1-2 alt. OR 6-7). Befattningen är säkerhetsskyddsklassad och kräver godkänd säkerhets- och registerprövning innan anställning. Anställningen medför krigsplacering. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med föregående provanställning om 6 månader. Arbetsorten är Enköping men övningsverksamheten bedrivs inom hela Militärregion Mitt.

Tjänsten innebär viss helg- och kvällstjänstgöring.

Tjänstgöringsgrad: Heltid. Lön efter överenskommelse.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Kn Mattias Lundgren eller Kn John Zettergren, 0171-157000

 

Facklig representanter:

Nås via växelnummer Livgardet; 08-584 540 00

ORF/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SECO Lise-Lott Larsson

 

  

Beräknat tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2020
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan