Reservdelsman sökes till Skövde

Om tjänsten

Har du erfarenhet som mekaniker eller av lagerarbete? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!


Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.
Markverkstad Skövde är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, och tekniskt systemstöd. Detta innefattat t.ex. förebyggande och avhjälpande underhåll, tillverkning, modifiering, reparation samt tekniskt systemstöd. Organisationen är auktoriserad för underhåll av militära flygbasmateriel enligt kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6-B), vilket motsvarar det civila EASA Part-145 regelverket. Markverkstad har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.


Arbetsuppgifter
Som Reservdelsman kommer du huvudsakligen att arbeta med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning. Avgöra om reservdel ska anskaffas internt eller via extern part. Initiera, bevaka och avsluta kundorder i stödsystem. Olika arbeten på försvarsmaktens materiel och materielsystem kan förekomma.

Exempel på arbetsuppgifter
• Lagerhantering
• Mottagning, påfyllnad, utlämning av materiel
• Godshantering
• Övrig lagerhantering såsom inventering och utgallring


Kvalifikationer
• Genomförd lämplig gymnasieutbildning mot t ex fordonsteknik eller annan motsvarande utbildning med bäring mot efterfrågad erfarenhet. Alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• Goda kunskaper i SAP
• B-körkort, gärna högre
• Erfarenhet av arbete med truck, lastmaskiner och liftar
• Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att Du inte är allergisk mot härdplaster


Meriterande
• Försvarmaktens mekanikerutbildning som reservdelsman eller på något fordonssystem
• Kunskaper i Försvarmaktens IT system PRIO
• Erfarenhet av reservdelshantering och/eller lagerarbete
• Hög datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel)
• Truckkort är önskvärt

Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar lika bra självständigt som i grupp. Som Reservdelsman är du självständig, flexibel, uthållig och ansvartagande. Då arbetet till stor del går ut på att samarbeta med kunder och kollegor både internt och externt är det viktigt att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om i en föränderlig miljö. Du är noggrann med fokus på hög kvalitet i hela arbetsprocessen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.
Skiftgång kan komma att tillämpas. 
Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Intresserad

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Sektionschef Patrik Grann 076-898 39 93.

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Fredrik Nordahl
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Du är varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 februari 2020
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2020-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan