Säkerhetschef MALI12

Om tjänsten

 

Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats. Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako, Timbuktu och Gao. Under 2019-2020 planerar Sverige för att förändra bidraget i Mali, vilket i nuläget innebär att planera och förbereda för att avveckla campen i Timbuktu och etablera ny camp i Gao

Du kommer att arbeta som säkerhetschef på den svenska kontingenten i Gao som verkar inom ramen för FN:s insats i Mali. 

En stor del av arbetet som Säkerhetschef vid operationsektionen innebär att genomföra löpande analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar vår insats under MALI12. Arbetet ställer höga krav på dialog och samverkan med övriga delar av förbandet. 

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt, GMU eller GSU Int
 • Genomförd säkerhetschefsutbildning i FM 
 • Du skall besitta dokumenterad praktisk erfarenhet av säkerhetstjänst.
 • God vana av att arbeta i ISUS
 • Fyskrav: Fälttest 13 min 30 sek, Multitest styrka 125p

Meriterande

 • Tidigare internationell tjänstgöring i liknande befattning
 • Annan säkerhetsutbildning, t.ex. IT-SäkC utbildning, signalskyddsutbildning

Personliga egenskaper

Vi tror att du har hög integritet och är trygg i dig själv, både i din kompetens och som individ. Du förstår hur olika delar av organisationen och dess beslut påverkar varandra och agerar utifrån den förståelsen. Du är duktig på att analysera och strukturera och ser gärna olika handlingsalternativ och väljer det med bäst möjlighet till bra resultat. Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Du delar gärna med dig av din kunskap. Du har självklart högt säkerhetsmedvetande och trivs att driva ditt arbete med fokus på resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt kommer vid personliga egenskaper.

Övrigt

Utbildningen startar måndag v 003. Insatsperiod maj 2020 nov 2020.

Startdatum för tjänsten enligt överenskommelse.

Ring för mer detaljerad information om/beskrivning av respektive tjänst. Kontakta i första hand Operationschefen Linus Laikmets, tfn 070-9920661

Vi tillämpar löpande tillsättning.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Nås via växeln 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2020
 • Plats: Gao, Mali
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan