Logistikassistent till Signalbataljonen

Om tjänsten

Välkommen till Signalbataljonen!

Du kommer att tjänstgöra i staben för en av Försvarsmaktens viktigaste bataljoner. Du blir en kollega i en bataljonstab som premierar förtänksamhet, kreativitet, kvalitét och självständigt handlande i chefens anda. Underhållet av det personliga stridvärdet och den egna utveckligen inom ramen för yrkesprofessionen är en viktig del av dina arbetsuppgifter och kompetenser.

Är arbetet som logistikassistent  ett arbete för dig?

 • Vill du jobba med logistik?
 • Vill du ha ett omväxlande arbete där du är spindeln i nätet och där det hela tiden händer saker?
 • Vill du ha ett arbete som förbereder dig för en karriär som officer?

Då kan arbetet som logistikassistent defintivt vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Logistiksektionen (S4) samordnar, planerar, leder och följer upp logistiken inom bataljonen samt med externa leverantörer och syftar till att leda Signalbataljonens kompanier med framtagande av beslutsunderlag. Det kan bland annat handla om att samordna fordonsunderhåll, administrera vid inventering och ha kontakt med verkstäder.

En del av assistentens uppgifter består i att arbeta praktiskt med bataljonens materiel samt sammanhålla inköp och beställningar för bataljonstaben. Stabsassistenten understödjer bataljonskvartermästaren och den tekniska chefen samt övriga chefer i staben med inhämtning och bearbetning av information och därefter biträda med samverkan mellan stabens sektioner. 

Arbetet kan kräva att uppgifter ska lösas under tidspress. Du kommer ständigt stödja övriga sektioner och där jobba tillsammans med övriga stabsassistenter. Det är en naturlig del av arbetet att tjänstgöra på övningar och emellanåt arbeta oregelbundna arbetstider. 

Som anställd i Försvarsmakten ska du uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard och därför ingår även fysisk träning som en av dina arbetsuppgifter. 

Kvalifikationer:

 • Genomförd svensk värnplikt (GMU/GU eller motsv). Även du som just nu fullgör din värnplikt är välkommen att söka. 
 • B-körkort

Meriterande:

 • Anställning/utbildning som stabsassistent/stabsbiträde eller annan befattning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Kunskaper i system LIFT och system PRIO
 • C/CE-körkort
 • Militära förarbevis
 • Genomförd utlandstjänst i snarlik befattning 
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel

Personliga egenskaper:

Rollen ställer höga krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och förmåga att prioritera för att kunna leverera med kvalitét inom givna tidsramar. Du är positiv, lösningsfokuserad och van att arbeta både självständigt och i grupp. Du utrycker dig väl i tal och skrift och är duktig på att planera och organisera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för befattningen. 

Övrigt:

Detta är en tidsbegränsad anställning enl GSS-avtalet, heltid.

Sex månaders provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetsort: Enköping.

Upplysningar om befattningen:

Upplysningar om befattningen lämnas av C logistiksektionen Johan Bengtsson tel 070-935 27 99.

Fackliga företrädare:

OFR/O: Magnus Johansson

SACO-S: Carl-Johan Pettersson

OFR/S: Clarence Arnstedt

SEKO: Lars Lindell

Samtliga nås via växeln tel 0171-15 70 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer sker löpande.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 november 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan