Stabsgruppchef till Wilska

Om tjänsten

421.pansarskyttekompaniet, Wilska kompani, ur 42.pansarbataljon. Kompaniet är bemannat med kontinuerligt tjänstgörande personal, placerad vid Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Kompaniet är i huvudsak bandgående, där stridsfordon 9040 tillsammans med våra skyttegrupper utgör vår främsta slagkraft.

Vi söker  

Stabsgruppchef

Befattningsbeskrivning

Som Stabsgruppchef på ett pansarskyttekompani ansvarar du under fältmässiga förhållanden för att leda ledningsgruppens stridsutrymme, samt för att stabsplatsen upprättas och fungerar vid förläggning. När kompaniet inte är fältförlagt ansvarar du för administration på kompaninivå. Uppgifterna är mycket varierande och syftar till att understödja ledande befattningshavare på kompaninivå i deras dagliga arbete. God fysisk och psykisk förmåga är mycket viktigt.

Formella krav

 • Svensk medborgare
 • Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkända betyg
 • Godkända fyskrav. Fälttest tid 11:30. Multitest 300p.

Meriterande

 • Genomförd SOU, då befattningen är en OR-6 befattning
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring.
 • Erfarenhet från administrativt arbete på kompaninivå.
 • Tidigare Chefsbefattning/ gruppchefsutbildning eller motsvarande.

Personliga egenskaper

 • Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna

Vad Wilska kompani kan erbjuda dig

Wilska kompani är ett kompani mån om traditioner men med blicken framåt. Sedan 2007 har kompaniet bland annat utbildat två värnpliktskullar, deltagit i tre internationella insatser samt bidragit med personal till ytterligare fyra, bemannat den operativa reserven i två år och utgjort del i den EU-ledda stridsgruppen Nordic Battlegroup.                                                                                                
Sedan 2010 består kompaniet av kontinuerligt tjänstgörande soldater och officerare fördelat på tre pansarskytteplutoner och en stridstross. Kamratandan på kompaniet är stark och här finns en väl tilltagen erfarenhetsbank med många års tjänstgöring vid förbandet hos både soldater och officerare.

Vi erbjuder ett arbete där utmaningar, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en central del av verksamheten. Den fysiska förmågan är en del av tjänsteutövandet och således en viktig faktor. Träning genomförs ett flertal timmar i veckan under arbetstid och även det generella tjänsteutövandet är av fysisk karaktär.

Vad kan du erbjuda Wilska?

I din ansökan vill vi se en motivering till varför du är rätt person för oss, vad du kan tillföra kompaniet och varför du söker tjänsten. Vi vill även att du beskriver dina tidigare erfarenheter och kompetenser från militär tjänstgöring eller annat meriterande.

Vi vill gärna att du uppger referenser i din ansökan.

Övrigt
Frågor om tjänsten skickas till: Johan Olsson - johan.2.olsson@mil.se , 072 387 93 83.  

Tillträde: Tillsättning sker löpande.

Anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din chef att du söker tjänsten.

Anställning: Tidsbegränsad anställning upp till 8+4 år. Sex månaders provanställning tillämpas.

Placeringsort: Skövde.

Lön: Individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag: 9/8-2020


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 april 2020
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan