IT-säkerhetschef till Ledningsstridsskolan

Om tjänsten

Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga - nu och i framtiden. Vi utbildar och tränar personal samt möjliggöra efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem- och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom Stabstjänst, Sambandstjänst, Telekrig, Stratcom, Geografisk informationstjänst och Signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

IT-säkerhetschef med ansvar att driva och utveckla skolans IT-säkerhetsarbete, bl.a. för FM största övningar såsom CJSE, Viking och FMÖ och för vår utveckling och införande ledningsstödssystem. Du är kittet mellan IT- och säkerhetstjänsten med placering vid Stödsektionen som ingår i skolans stab. Du är beredd att vistas ute i de miljöer där vi har verksamhet, t.ex. övningar och utbildningar. Du kommer även att samverka med funktionsföreträdare vid regementsstaben. Vid behov och efter förmåga får du rycka in med övrigt stabsarbete – Tillsammans levererar vi.

Kvalifikationer:

 • Akademisk examen inom IT eller motsvarande kompetens förvärvade på annat sätt
 • Teknisk erfarenhet av komplexa IT-miljöer.
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete.
 • Du ska ha en god muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska
 • Goda kunskaper och vana inom Officepaketet
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Säkerhetsskydds- eller IT-säkerhetschefsutbildning, civil eller inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt inom Försvarsmakten.
 • Kunskap i system FM AP, PRIO, VIDAR, IOR resp IS UndSäk
 • Erfarenhet av FM ledningssystem
 • Erfarenhet av tjänstgöring internationellt, särskilt inom säkerhetstjänsten

Personliga egenskaper
Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar, allt i syfte att hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du är en drivande person som är beredd att ta stort eget ansvar och kan arbeta självständigt. Vi utgår från att du är en lagspelare som är beredd att hoppa in där det behövs. Att du besitter och kan kombinera både teknisk kompetens med säkerhetstjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas under sex månader vid nyanställning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse
Befattningen är civil och medför krigsplacering med nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stabschef LedSS, Kristina Isaksson på telefon 070-528 83 61

Fackliga representanter:
OFR/O – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Eric Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning) senast 2020-04-15.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 mars 2020
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan