Stf Chef till Servicesektionen vid Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Vi söker en ställföreträdande Chef till Servicesektionen på Skaraborgs flygflottilj, F7. Servicesektionen tillhör Logistikenheten och är en del av Försörjningsavdelningen. Enheten och avdelningen levererar logistiskt stöd avseende förnödenhetsförsörjning och transporter inom Såtenäs Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att du tillsammans med chefen för sektionen leder och utvecklar arbetslaget som idag består av åtta personer. Du stödjer med att arbetsleda och följa upp genomförandet på sektionen enligt givna direktiv från förordningar, bestämmelser, instruktioner och anvisningar. Du kommer att planera, leda och följa status på förrådsställd materiel samt materielredovisa i system LIFT och FM affärsstödssystem PRIO (SAP). Arbetet innebär även praktiska arbetsuppgifter som kundkontakter, bokning av transporter, mottagande- och utlämning av gods samt underhåll av materiel. Du behöver vara bekväm med att fatta beslut, arbeta med grupprocesser och inneha förmågan att anpassa arbetsuppgifter utifrån den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet av att leda och samordna förrådsverksamhet
 • Godkänd gymnasieutbildning
 • Mycket goda datakunskaper (ECDL motsvarande)
 • Mycket god förmåga i Svenska avseende att uttrycka sig i tal och skrift
 • God förmåga i Engelska avseende att uttrycka sig i tal och skrift
 • Körkort B
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av liknande/annat arbete i Försvarsmakten
 • Tidigare erfarenheter av Försvarsmaktens stödsystem som ex. LIFT/ PRIO
 • Körkort C
 • Truckkörkort
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning med godkänt resultat

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en stor social kompetens och servicekänsla. En god lagspelare som är van att samarbeta med andra men har också förmågan att leda andra och arbeta självständigt. Du är drivande, strukturerad och lösningsfokuserad. Det är viktigt med ett gott ordningssinne och att du trivs med att arbeta i en varierande och föränderlig arbetsmiljö.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Arbetstid/Varaktighet
Civil tillsvidareanställning heltid som inleds med en provanställning, tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort
Såtenäs

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Thorbjörn Evertsson 073-850 39 84, thorbjorn.evertsson@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 61 44 00
OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som Stf Sektionschef ingår du i Försörjningsavdelningen som är en del av Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 60 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 mars 2020
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2020-04-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan